• Magas vérnyomás!!

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr Nő,/Úr!! Magas vérnyomással küszködő,48-éves néggyermekes apa vagyok! Rendszeresen szedem a részemre fölírt gyógyszereket,COVEREX-AS,és ASTRIX,VALAMINT alkalmanként stressz oldót,ill. kedélyavitót.Mégis történik olyan,hogy kiugrik a vérnyomásom 200/110-re,nagyon szédülök,és nagyon-nagyon megiedek!!Kérdésem az,hogy lehet ez fronthatásoktól,vagy külömböző más gyógyszerektől???Pld.Most május 1.-én becsipődött a derekam,annyira hogy ágyba kerültem,mert mozgásképtelen voltam.Ki jött hozzám az ügyelet,és megszúrta a derekamat,ugynevezett szteroiddal,és irt föl gyógyszerben is,mégpedigMEDROLT,ésSIRDALUD MR-t.Ezen gyógyszerek szedése után négy nappal ugrtt ki a vérnyomásom,úgy hogy mentőt kellett hivni!!!NAGYON FÉLEK,MINDENHOL BESZÉLNEK AZ ÚGYNEVEZETT SZÉLÜTÉSRŐL!!!!!!Az én házi orvosom ma is mért nekem 180/110-es vérnyomást,és azt mondta mehetek haza!!!!!Szeretnék megoldást találni a gyógyulásomra,Tisztelettel kérném segitségüket!!!Köszönettel egy néggyermekes apa!!!

        WEBBeteg szakértő válasza a magas vérnyomás témában

        Kedves kérdező!

        A Medroltól emelkedhet a vérnyomás, bár, ha jól értem, ettől függetlenül is vannak jelentősen emelkedett értékek. A gyógyszerelést ki lehetne még egészíteni, ebben a háziorvoson kívül belgyógyász vagy kardiológus szakorvos is segíthet. Ha van otthon vérnyomásmérő, érdemes lenne vérnyomásnaplót vezetni, napi 2-3 alkalommal, lehetőleg azonos időpontban, nyugodt körümények között mért értékeket feljegyezve, ez sokat segíthet a kezelés és az esetleges további vizsgálatok megtervezésében. A sóbevitel és az alkoholfogyasztás mérséklése, túlsúly esetén fogyás, ha dohányzik, annak elhagyása, valamint rendszeres testmozgás (pl. napi fél óra séta) is segíthet a vérnyomás csökkentésében.

        Üdvözlettel: Dr. Bene Orsolya


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-05-10 21:51:55; Megválaszolva: 2011. szeptember 30., 09:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés