• Kiugró, magas vérnyomás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr Nő, /Úr! Magas vérnyomással küszködő, 48-éves néggyermekes apa vagyok! Rendszeresen szedem a részemre fölírt gyógyszereket, COVEREX-AS, és ASTRIX, VALAMINT alkalmanként stressz oldót, ill. kedélyjavitót. Mégis történik olyan, hogy kiugrik a vérnyomásom 200/110-re, nagyon szédülök, és nagyon-nagyon megijedek! Kérdésem az, hogy lehet ez fronthatásoktól, vagy különböző más gyógyszerektől? Pld. Most május 1.-én becsípődött a derekam, annyira hogy ágyba kerültem, mert mozgásképtelen voltam.Ki jött hozzám az ügyelet, és megszúrta a derekamat, ugynevezett szteroiddal, és irt föl gyógyszerben is, mégpedig MEDROLT, és SIRDALUD MR-t.Ezen gyógyszerek szedése után négy nappal ugrott ki a vérnyomásom, úgy hogy mentőt kellett hivni! NAGYON FÉLEK, MINDENHOL BESZÉLNEK AZ ÚGYNEVEZETT SZÉLÜTÉSRŐL! Az én házi orvosom ma is mért nekem 180/110-es vérnyomást, és azt mondta mehetek haza!! Szeretnék megoldást találni a gyógyulásomra, Tisztelettel kérném segitségüket! Köszönettel egy néggyermekes apa!

        WEBBeteg szakértő válasza a magas vérnyomás témában

        Kedves kérdező!

        A Medroltól emelkedhet a vérnyomás, bár, ha jól értem, ettől függetlenül is vannak jelentősen emelkedett értékek. A gyógyszerelést ki lehetne még egészíteni, ebben a háziorvoson kívül belgyógyász vagy kardiológus szakorvos is segíthet. Ha van otthon vérnyomásmérő, érdemes lenne vérnyomásnaplót vezetni, napi 2-3 alkalommal, lehetőleg azonos időpontban, nyugodt körümények között mért értékeket feljegyezve, ez sokat segíthet a kezelés és az esetleges további vizsgálatok megtervezésében. A sóbevitel és az alkoholfogyasztás mérséklése, túlsúly esetén fogyás, ha dohányzik, annak elhagyása, valamint rendszeres testmozgás (pl. napi fél óra séta) is segíthet a vérnyomás csökkentésében.

        Üdvözlettel: Dr. Bene Orsolya


        Dr. Bene Orsolya
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-10 21:51:55; Megválaszolva: 2011. szeptember 30., 09:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben: