• Vérnyomás fiatalon, mit tegyek?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        üdvözlöm

        érdeklödni szeretnék hogy  egy hete vettünk vérnyomásméröt a szüleimnek és mindenap megmérem énis a vérnyomásomat azt vettük észre hogy minden nap 153/97/92..és 147 közti értékeket mutat szerintem ez nekem nagyon sok 28.éves vagyok 171cm és 80-83 kg ennek mi lehet az oka én edig semit nemvettem észre magamon fejfájást sem semit csak most ahogy mérem azt monták hogy nagyon magas mit kel teni ennek érdekében várom válaszát

        TISZTELETTEL

            MOLNÁR ANDRÁS

        WEBBeteg szakértő válasza a magas vérnyomás témában

        Kedves kérdező!


        Sajnos a fiatal életkor nem zárja ki a magas vérnyomás fennállásának lehetőségét, de kérdés, tényleg jól mérték-e a vérnyomást. Érdemes lenne megismételni a méréseket 5 perc nyugalmi állapotot követően, ülve, megtámasztott alkarral, úgy, hogy a mérés közben nem beszél, előtte fél órával nem fogyaszt kávét, ha dohányos, nem dohányzik. Ha így is magasak az értékek, érdemes felkeresni a háziorvost rizikófelmérés (koleszterinszint, vesefunkció) és az emelkedett vérnyomás hátterében álló egyéb okok kizárása céljából, de kezdetben ilyen vérnyomásértékeknél még általában nincs szükség gyógyszeres kezelésre, elég az életmódváltás. Sószegény diétával, alkoholbevitel mérséklésével, dohányzás elhagyásával, rendszeres testmozgással, valamint zöldségekben, gyümölcsökben, növényi olajokban, halakban gazdag diétával normalizálódhat a vérnyomás.

         

        Üdvözlettel: Dr. Bene Orsolya


        Dr. Bene Orsolya
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-18 22:31:48; Megválaszolva: 2011. szeptember 26., 15:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben: