Károsodott diasztolés bal kamra

T. Doktornő! Teljesen kétségbe estem, a munkahelyemen kardiologiai vizsgálat a következő eredményt adta. Regurgitatiok: TRI I, MI I. Falmozgászavar: nem látható Vélemény: nem tágabb szívüregek. Megtartott szisztolés, károsodott diasztolés bal kamra funkcio. Vegetatio nem látható. Pericardiális folyadék nem látható. Az aorta vizsgálható szakaszán dissectiora utaló eltérés nem latható. Aorta ív 30 mm. Bisobkock 5 mg szedem reggel, este Covercard 5 mg. Az utobbit kb fél éve addig elég volt az elsö. Érzem pár éve, hogy nehezen birom a lépcsőzést az emelkedőt, de mivel elég erős allergiam van arra gondoltam kezdődő asztma lehet. Most nagyon megijedtem, teljesen kétségbe estem. Szeretném tudni van e erre segitség, vagy ez azt jelenti hogy a szivem bármikor leállhat? Fogynom kell és mindent meg is fogok tenni, bár nagyon sok probalkozásom volt már, most nem tudom mi a teendőm? A labor értékek nem mutatnak nagyobb eltérést. Kérem adjon tanácsot, mert ez a hír nagyon letaglozott. Az elsö covid oltast áprilisban kaptam, utána nagyon fel ment a vérnyomásom közel 200 volt, soha ennyi nem volt akkor kaptam a bisoblock mellé a covercardot, de azota is néha magasabb 150 körüli a vérnyomásom. Köszönöm szépen a válaszát.

Dr. Molnár Dóra válasza szív ultrahang véleményezés témában

Kedves Kérdező! A teljes szív UH eredmény leírása nélkül nem tudom pontosan értelmezni a leletet. A leírás súlyos bajt nem mutat, a diasztolés funkciózavar a magasabb vérnyomás következménye lehet, azt mutatja, hogy a szív tágulákonysága nem tökéletes. Ez nem okoz szívmegállást, nyugodjon meg. Kövesse a kezelőorvos tanácsait , változtasson az életmódon, szedje a gyógyszereket és járjon el az előírt kontroll vizsgálatokra. Jobbulást kívánok!

Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra

Kérdés: 2021. december 16., 09:10; Megválaszolva: 2021. december 20., 13:57
Kérdések és válaszok: Magas vérnyomás (Hipertónia)
Magas vérnyomás helyre jön szülés...
Vérnyomáscsökkentő gyógyszer...
Üdv! 4 éve szedek vérnyomáscsökkentő gyógyszer Tenox 5MG és Irbesartan 150MG! 3 éve Tachycardia állapitottak meg kontrollon amire Nebibeta 5MG kell...
Vérnyomás magas
Tavaly és tavaly előtt is voltam kardiológián, tavaly előtt azért, mert az okosórám szerint alvás közben van hogy 35 ös a pulzusom -egyébként a...
Covercard gyógyszerek mellékhatásai
Tisztelt Doktor Nő! Édesanyámnak (59 éves) kb. 4 hete kezdődött egy magas vérnyomásos krízise. Hozzáteszem, hogy sajnos egy kezeletlen...
Kockázatos?
Tisztelt Doktor Nő! 43 éves férfi vagyok kezelt beállított magas vérnyomással. Babát szeretnénk és a merevedésemmel néha gondok...