Alacsony Spo2 szint

Tisztelt Dr. Nő! 25 éves férfi vagyok! Kb 10 éve van magas vérnyomásom sajnos. (nem dohányzom nem vagyok túlsúlyos és kávét, alkoholt nem fogyasztok) . Voltam hasi CT-n melynek eredménye teljesen negatív. Magas mérések fordulnak elő nap közben akár 180-as systoles értékek is. Covidon átestem tavaly nyáron! Néha állkapocsba sugárzó fájdalom jelentkezik majd el is múlik. GOKI ból kaptam ilyen otthoni EKG-t melyet, ha ezek a tünetek jelentkeznek használom kellett és pitvari lebegés igazolódott róla. Echo során már kissé hypertrófiás bal kamra vizualizálódott. Terheléses EKG-t meg kellett szakítani mert a vernyomasom 240 felé emelkedett így az orvos a vizsgálatot terminálta. 48 órás EKG során 7 szer volt Bradycardia az EKG szerint melyeket néha érzek is. Otthoni Spo2 mérések állandóan alacsonyabb értékeket mutatnak. 89-90% (Ön szerint ennek közé lehet a szívemnek?) 2 éve teljes endokrin kivizsgálás történt kórházi tartózkodással ahol a végleges dg: . Sine morbo endocrin lett. Vese alapú vérnyomás betegségre gyanakodtak. A testem egyébként test szerte tele van striával a kezem is sokszor remeg illetve a fejem is sokszor fáj. (Neurológiai kivizsgálás folyamatban ebből koponya mri negatív volt) Vérvétel érdemi eltérést nem mutat. Crp, vesefunkciók, vérkép, vérzsírok, máj funkciók, kardiális neckroenzimek rendben vannak, vérukor szint is rendben volt. Még amit szoktam érezni, hogy nagyon fáradekony vagyok nincs energiám. Sokszor szédülök és fáj a fejem. Covercard 10/2,5/10 mg Bisoprolol 10 mg Tenaxum 1 mg Doxasozin 4 mg (2 hete kaptam azóta szedem most egyenlőre a vernyomásom rendben van) Ezeket a gyógyszereket szedem jelen pillanatban. Ön szerint milyen vizsgálatnak lehet értelme? Az alacsonyabb veroxigén szinttel mit lehet tenni vagy mit tudnék csinálni? Elég sok gyógyszert szedek fiatal korom ellenére. Köszönöm szépen a válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza SpO2 témában

Kedves Kérdező!

A leírt paraméterek alapján nem magyarázható kardiológiai okkal egyértelműen az alacsonyabb SpO2.

Érdemes lenne másik készülékkel ellenőrizni, esetleg vérgáz vizsgálatot végeztetni (lehetőség szerint artériás vérvétellel történik) pontosabb adatok megismerése céljából. Ha igazolódik az oxigén hiány, akkor tüdőgyógyászati vizsgálat is javasolt.

Leletek birtokában lehet a további teendőket megállapítani.

Üdvözlettel: Dr. Molnár Dóra

Kérdés: 2021. február 25., 22:47; Megválaszolva: 2021. február 28., 23:13
Kérdések és válaszok: Magas vérnyomás (Hipertónia)
Magas vérnyomás 30 évesen
Mellkasi fájdalom
Laborvizsgálat eredménye
Komoly kardiológiai problémám van?
Friocard kapszula