• Lüktet a fejem, melegség érzet és fáradékonyság

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! Panaszaim a következők: Lüktet a fejem tarkó tájékon és kisugároz a fej egész területére.Fáradékonyság, álmatlanság és szívdobogás érzés kíséri. Vérnyomásom:130/86/96 és 148/98/98 között mozog. 33 éves férfi vagyok.Régebbi belgyógyászati betegségem nem volt, Asztmás sem vagyok. A háziorvosom elküldött laborba. Eltérő labor értékek: GOT: 59, GPT:107, GGT:57, LDL-koleszterin számítot:3.9, TSH ultrasenzitív:51.980 Ez alapján elküldött belgyógyászhoz, aki elküldött nyaki ultrahangra pajzsmirigy alul működés gyanúja miatt és hasi ultrahangra a májam miatt. Eredmény: Hasi uh.:A hepar mérs. nagyobb, steatosisos, állományában fokális eltérés nem látható.Lien 132x60mm, homogén. Pajzsmirigy uh.:Az isthmus 2-3 mm széles. A jobb lebeny 19x21x51 mm-es a bal lebeny 21x21x43 mm-es.Göb nem található. Mellkasröntgen nem mutat semmit. Fejfájásra sűrün szedtem Algoflex fortét, volt mikor minden nap, de volt mikor 1-2 hétig nem kellett használnom.4 műszakban dolgozok, öntödébe elég füstös poros, meleg helyen. Alkoholt 1-2 sört szoktam, ritkán iszok más italt.De egy hónapja nem iszok semmi alkoholt. Ezután a Doktornő a pajzsmirígyemre felírt Letrox 50mikrogramm tablettát, amit reggeli előtt fél órával kell beszednem egy szemet. A vérnyomásomra írt fel Covercard 3.5 mg tablettát este egy darabot kell bevenni. Illetve kaptam panangint is a szívdobogás érzésre, reggel-este egy szem. Ajánlotta a Naturland májvédő, detoxikáló teát egy nap 3 filtert. 1-2 hónapig és diéta, zsír, cukor mentes étrendet a májam miatt. Sok gyümölcsöt eszem azóta és gyümölcslevet fogyasztok.Sok folyadékot iszok. Ekg 85/min sin ingerképzés.PQ:0.16 sec. Kp.Rv. Repol.ép. Pajzsmirigy hormon vizsgálati leletre várok egyenlőre. Ezek után tűneteim csökkentek.De 5 napja éjszaka dolgozom és 2 nap előjött a fej lüktetése. Melegség érzet.Vérnyomásom csökkent.110/85/70 125/80/80 között. Mit javasol Doktornő illetve a leletek alapján mi lehet a bajom. Mit csináljak másképp. Azt javasolta még a Doktornő, próbáljak munkahelyet váltani. Köszönöm a válaszát! Tisztelettel:Batyiczki László

        Dr. Molnár Dóra válasza a éjszakai műszak témában

        Kedves Kérdező! A gyümölcsök és gyümölcslevek sok cukrot tartalmaznak, ezekből csak mértékkel fogyasszon. Az éjszakai műszak vérnyomás problémák esetén nem a legjobb, mivel a nappal-ébrenlét, éjjel-alvás természetes változására reagál sokféle folyamat a szervezetünkben. Ha ez a ritmus felborul, akkor a működésben is zavar támadhat. Mérje a vérnyomását, és keresse fel a mérési naplóval a háziorvost. lehet, hogy gyógyszermódosításra van szükség. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra


        Dr. Molnár Dóra
        Kardiológus, belgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Molnár Dóra

        Kérdés: 2019. január 25., 18:44; Megválaszolva: 2019. január 27., 22:01

      • Kérdések és válaszok a témakörben: