• Adagolás beállítása

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Vérnyomás problémámra nehezen találtak gyógyszert, kezdetben, 20 éve az alsó érték volt kicsit magas 90-94, később a felső is romlott. Érdekes módon a jelen megoldás fontos része este xanax 0, 25 mg-nek a fele. 2 éve voltam, kardiológusnál vizsgálaton, ahol minden rendben volt. A gyógyszereimhez tartozik reggel 2, 5 mg mg Concor (fél tabletta). Ritkán, pld stresszre volt magas pulzusom, 100-110. Az derült ki jobb nem elhagyni a Concort - üzemorvos javaslatára időlegesen nem szedtem -, ekkor előjött az időnkénti magas pulzus. Viszont a 2, 5 mg Concor hatására a nyyugalmi pulzusom gyakran 58-60. Ez nem túl alacsony? Lehet tovább csökkenteni a Concort?

        Dr. Molnár Dóra válasza a pulzuszám témában

        Kedves Kérdező! Általában véve a nyugalmi 58-60/perc pulzus nem alacsony. Amennyiben a pontos maximális és minimális szív frekvenciára (percenkénti szívdobbanás) van szükség, akkor 24 órás EKG monitorozást kell végezni (Holter). Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra


        Dr. Molnár Dóra
        Kardiológus, belgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Molnár Dóra

        Kérdés: 2019. január 16., 08:16; Megválaszolva: 2019. január 22., 22:09

      • Kérdések és válaszok a témakörben: