• Hirtelen megemelkedett diasztolés nyomás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! 35 éves sportos férfi vagyok, egy elég stresszes időszakon vagyok túl vagyis azt hittem. Pár éve aorta billentyű meszesedést diagnosztizáltak nálam, de kis mértékű, gyógyszert nem kell szednem. Mivel évente járok kivizsgálásokra és az erős kardió sport nem ártott, viszont több mint fél év kimaradt egy betegség és sok antibiotikum miatt. Lelkileg is nagyon megviselt és mivel beálltak az izmaim 2 hete/óta többször elmentem masszíroztatni, ahol géppel kimasszírozták a nagyon letapadt izmokat ami miatt nagyon fájt már a nyakam/hátam és sípolt a fülem. Teljesen rendbe jött a nyakam, nem sípol a fülem. A problémám ott kezdődik, hogy azóta eléggé tompa vagyok, sűrűn fáj a fejem és estére az amúgy 115/70 körül lévő vérnyomásom felmegy akár 140/90-ig is...reggel 115/70 körül van...ami viszont nagyon zavar, hogy a diasztolés érték délután estefelé 80-90 körüli pedig épp a billentyű problémám miatt eddig 65-70 volt maximum és jelen esetben mérek 125/88-as értékeket is. Pulzusom 60-85 között mozog. Kérdésem az lenne, hogy lehetséges hogy ilyen gyorsan (3-10 nap) ennyit változzon? Vagy a sport hiánya most jön elő plusz a stressz viszi fel, mert azóta folyton méregetem? Esetleg ez a masszázs indított be erősebb keringést? (Említették, hogy az izmokban lévő leragadt sok méreganyag a véráramba került és ez leterheli a szervezetet, bár ez nem tudom orvosilag mennyire igazolt..) Válaszát előre is köszönöm! Péter

        Dr. Molnár Dóra válasza a stressztől magas? témában

        Kedves Kérdező! A stresszes állapot megemelheti a vérnyomást, de gyulladásnak, fájdalomnak is lehet vérnyomás emelő hatása. Ismételten magasabb vérnyomás esetén részletesebb kivizsgálás javasolt az esetleges okok és további teendők megállapítására. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra


        Dr. Molnár Dóra
        Kardiológus, belgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Molnár Dóra
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2018. október 30., 17:30; Megválaszolva: 2018. november 04., 23:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben: