• Rosszullét szórakozás közben

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr. Úr-Nő, 30 éves férfi vagyok magasvérnyomásra reggel és este gyógyszert szedek, de ha esetleg úgy alakul, hogy este alkoholt fogyasztok ki szoktam hagyni az esti gyógyszert és eddig semmi gond nem lett belőle, de ha valamiért még is kiugrana a vérnyomásom ilyen esetben mit lehet tenni? Én este Lisonormot szedek 10/5-öset nem tudom ez milyen kölcsönhatásban van az alkohollal, de inkább nem szoktam bevenni, kaptam még 0, 25-ös Tensiomint ha kiugrana ilyen esetben azt be lehet venni vagy sem, illetve a pulzusom is néha teljesen magától felmegy akár 150-re is nyugalmi helyzetben minden előjel nélkül erre frontint kaptam amit tilos alkohollal együtt alkalmazni, helyette van bármilyen szívnyugtató ilyen helyzetekre? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Molnár Dóra válasza a magas vérnyomás témában

        Kedves Kérdező, a Lisonormot egy pohár sör kedvéért ne hagyja ki. Nyugtatót valóban tilos alkohollal együtt alkalmazni. Magas vérnyomás esetén Tensiomin bevehető a háziorvos által elmondottak szerint. A gyors szívverésnek lehet többféle oka, nem biztos, hogy a Frontin a terápiája. A ritmuszavar tisztázására kardiológiai kivizsgálás javasolt (szív UH és Holter). Leletek birtokában lehet dönteni a további teendőkről. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus


        Dr. Molnár Dóra
        Kardiológus, belgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Molnár Dóra

        Kérdés: 2016. december 09., 17:13; Megválaszolva: 2016. december 12., 23:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben: