• Magas vérnyomás és pánikbetegség

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        2005-ben strokom volt és azóta vérnyomás csökkentöt(ket) szedek, de 2013-tól folyamatosan küzdök hasmenéssel, és húgyúti, valamint felsőléguti fertőzésekkel és azok kiújulásával. Most mentőt kellett kihívni, mert "vertigo, M.hypertonicus, Angina pec.in obs.éjjel 2-től déli 2-igtünetekkel lassu lefolyással, Most a korábbi Valsartan80mg+Doxazosin 4mg melléAmlodipine 5mg is rendeltek, amiszintén ugyanazokat a mellékhatásokat váltja ki amikkel folyamatosan és eredménytelenül küzdök hiába aprobiotikumoknak meg étrenkiegészítőknek, de szedek még ASA 100mg, Frontint. Nem tudom beazonosítani ezeket a vérnyomás csökkentőket de van e kevésbbé káros, meg ami arra hat hogy ne legyen hajnali remegésem, halálfélelemmel

        Dr. Szanyi Andrea válasza a magas vérnyomás témában

        Kedves Kérdező! A szedett vérnyomáscsökkentők valóban okozhatnak hasmenést, szédülést. Az is elképzelhető, hogy nem a gyógyszerek hatóanyaga okozza a hasmenést, hanem a laktóztartalmuk. Érdemes végignézni a szedett készítményeket és ha valóban felmerül a laktózérzékenység, akkor olyanokat keresni, amik nem tartalmaznak laktózt. A szédülés sem feltétlenül gyógyszer mellékhatás, a vérnyomás ingadozása is előidézheti. A gyógyszeres kezelés kiegészítésére nyilván azért volt szükség, mert magas volt a vérnyomása. A hajnali remegését, halálfélelmét nem tartom gyógyszer mellékhatásnak, panaszai mögött inkább pánik betegség, szorongás állhat.


        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szanyi Andrea

        Kérdés: 2016. augusztus 17., 14:24; Megválaszolva: 2016. augusztus 24., 06:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben: