Tisztelt Dr. Nő!

Segítségét kérném hajnalban 180/98/138 volt a vérnyomásom.Egy évvel ezelött voltam kardiológusnál. Akkor ez lett az eredményem.Keskeny Qrs, Ritmuszavar nem volt.Nem hypertrophiás, Ép ball kamra.Segmentális falmozgászavar.Kóros Pf, Thr, Shunt nem látszott.Jó systoles és diastoles Bk funkció.Normális tágasságú pitvarok.Ép jobb kamra. Aorta billentyű ép.Jelzett AI. A mitrális és tricuspidalis kissé megnyúlt. Minimális parcialis prolasust mutat.I fokú MI és TI.Normális pulmonalis nyomás.Ez az eredmény Ön szerint mit jelent. Most jelenleg 14 hónapja szoptatok 5 órákat alszom jobb esetben.Három gyermekem van.10 kg.feleslegem van 64 kg vagyok.Sokszor nagyot dobban a szívem akkor köhögnöm kell vagy olyan érzésem van mintha a kezemből lábamból kimenne az erő pár másodpetcig tart.Nagyon félek, hogy nagy bajom lesz. Mit javasol a Dr.Nő? Köszönöm válaszát!

Dr. Molnár Dóra válasza magas vérnyomás és pulzus témában

Kedves Kérdező, az egy évvel ezelőtti leletekkel nem függ össze a magasabb vérnyomása, a kimerültség hozzájárulhat, de nem elegendő indok egy ilyen értékre. Szerencsére a fenti ultrahang leírás alapján jó a szív összehúzódó képessége, minimálisan átereszt néhány billentyű, de ennek nincs jelentősége. Mérje többször a vérnyomását, ha van panasz, ha nincs, és ezzel a naplóval 1-2 napon belül keresse fel a háziorvosát a további teendők megbeszélésére. Ismételt EKG elvégzése is javasolt. A bedobbanások extraszisztolékkal függhetnek össze, amelyek stresszesebb időszakban gyakoribbak lehetnek. Látom a szedett gyógyszerek alapján, hogy vérnyomásprobléma már korábban is előfordulhatott, át kell gondolni a gyógyszerelést ismételten magasabb értékek esetén. A szoptatás fokozatos abbahagyása is javíthatna az Ön fizikai állapotán, az így bevitt tápanyag élettanilag már nem szükséges 14 hónapos gyermeke számára. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2016. március 08., 07:50 ;Megválaszolva: 2016. március 08., 19:54
Kérdések és válaszok: Magas vérnyomás (Hipertónia)
Érdemes lenne Neurológiai...
Pánikbetegség/Vérnyomás
Vérnyomás érték
Vérnyomáscsökkentő gyógyszerek...
Magas vérnyomás