Hipertónia elmúlik?

Tisztelt Doktornő! Apósomnak csaknem egész életében magas volt a vérnyomása. Mikor elment nyugdíjba egy életvitel beli változtatást hajtott végre. Én ennek a változtatásnak tudom be hogy, a nyugdíjba vonulás után pár évvel 120-130 körüli értékekre állt be a vérnyomása (gyógyszerek szedése nélkül) szerintem az alábbiak miatt: 1. Munkahelyi stressz megszűnés 2. Anno a korai kelés miatt rengeteg kávét ivott ami a nyugdíjba vonulás után napi 1-2 adagra csökkent. 3.Séták ill. kirándulások a természetben és a lakóhely utcáin. Lehetséges, hogy a fenti okok miatt elmúlt a sok éves magas vérnyomása? Vagy lehet, hogy valami betegség miatt csökkent a vérnyomása?

Dr. Molnár Dóra válasza normál értékek gyógyszer nélkül témában

Kedves Kérdező, ha nem volt túl magas a vérnyomás, és valóban ennyi kedvező változás következett be, akkor normalizálódhattak a vérnyomás értékek. Nem derül ki, hogy fogyást is okozott-e az életmódváltozás. A fogyás miatt is csökken általában a vérnyomás. (Nem véletlenül hívjuk fel a páciensek figyelmét az életmód változtatás szükségességére! ) A biztonság kedvéért jó lenne az értékeket ellenőrizni egy 24 órás vérnyomás monitorozással is, fontos tudni, hogy éjjel, és ébredéskor milyen a vérnyomás. Tisztelettel: Dr. MOlnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2016. február 29., 21:47 ;Megválaszolva: 2016. február 29., 22:10
Kérdések és válaszok: Magas vérnyomás (Hipertónia)
Érdemes lenne Neurológiai...
Pánikbetegség/Vérnyomás
Vérnyomás érték
Vérnyomáscsökkentő gyógyszerek...
Magas vérnyomás