Magasvényomás?

Tisztelt Doktornő. Sajnos nekem is magas(Problémás) a vérnyomásom, a 145/97/92---147/92/95 gyakori mért eredmény.Voltam már természetgyógyásznál, aki különböző gyógyfüvek, gyógyteák, (lugosítás) Stb. fogyasztását javasolta.Egy idő után, (kb.1-1.5 hónap) azt vettem észre, hogy a Szisztolés értékem csökkent, de a Diasztolés sajnos nem, és a pulzusom is relatív magas. (135/98/93) .Ezeket a méréseket, különböző napszakokban végzem, de már reggel, ébredés után is magas a Diasztolés és a pulzus. Gyógyszert szedni nem igazán szeretnék, ha nem feltétlenül muszály, mert valahol félek a mellékhatásoktól. Azt szeretném megkérdezni, mi okozza a Diasztolés, és a Pulzus emelkedését? Mit tehetek az állapotom javulása érdekében, ill. milyen következményekkel járhat, ha ez az állapot hosszabb időn keresztül így marad, netán állandósul? Válaszát előre is nagyon köszönöm, Tisztelettel Sándor

Dr. Molnár Dóra válasza magas vérnyomás következményei témában

Kedves Kérdező, a magas vérnyomás hosszú távon károsítja az érfalakat, ami érelmeszesedéshez vezet: érszűkület, agyi keringési zavar, szívinfarktus, veseelégtelenség lehet ennek a következménye. Így a magas vérnyomás kezelése mindeképpen javasolt. Vizsgálati eredmények és kockázati tényezők felmérését követően lehet megfelelő terápiát választani. Háziorvosát keresse fel a teendők megbeszélésére. Sószegény diéta, az otimális testsúly elérése, megtartása, rendszeres mozgás mindenképpen javasolt gyógyszer nélkül és gyógyszerrel is. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2016. január 30., 13:43 ;Megválaszolva: 2016. január 31., 23:40
Kérdések és válaszok: Magas vérnyomás (Hipertónia)
Érdemes lenne Neurológiai...
Pánikbetegség/Vérnyomás
Vérnyomás érték
Vérnyomáscsökkentő gyógyszerek...
Magas vérnyomás