kardiologiai ultrahang értelmezése

Kedves Doktornö olyan kéréssel fordulok önhöz, hogy méjus ota magas vérnyomással kezelnek 223/118/108 mára stabilizálodott de a pulzus 106-126 között van concord majd locren gyogyszert szedtem honapokig 2 kardiologusnál is voltam de az utobbin az EF 53% már az elözön is csak 61% volt ez mit jelent? Köszönöttel Neuhercz Katalin

Dr. Molnár Dóra válasza EF jelentése témában

Kedves Kérdező, nyugodjon meg! Az EF értéke 50% felett normális-ez azt jelenti, hogy a szív egy összehúzódás során a bal kamrában lévő vér hány százalékát löki ki a keringésbe. Lehetséges, hogy még módosítani kell a gyógyszereken, ha a fentieket szedi csak. Ismételt kardiológiai kontroll szükséges, ha még magas a vérnyomás és pulzus. Nem tudom, hogy a vércukor szint rendben van-e, mert ez is hatással lehet a pulzusra és a vérnyomásra is. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2016. január 15., 15:41 ;Megválaszolva: 2016. január 16., 23:39
Kérdések és válaszok: Magas vérnyomás (Hipertónia)
Vérnyomás brobléma
Vérnyomás csökkentő szedése mellett (nap 1 Concor Almo 5 mg , 0.5 db Co-Valsacor 160 mg/ 25) Ma 138/ 59 vérnyomásom 61 -es pulzussal . Fáj a fejem....
Érdemes lenne Neurológiai...
Pánikbetegség/Vérnyomás
Vérnyomás érték
Vérnyomáscsökkentő gyógyszerek...