Magas vérnyomás, vesebetegség?

Tisztelt Doktor úr! 1999.óta van magas vérnyomásom, amit ezidáig jól kezeltek, kezeltem gyengébb gyógyszerekkel "karban lett tartva"! Kb. 1 éve kirívóan magasra ugrik néha olyan 200-ra, 140-ről.Dalnessa 4mg, 10mg.napi 1x1, Co-Dalnessa 4mg.10-1, 25mg. napi 1x1. és szükség esetén Tensiomin, 25mg. szedek. COPD-ben szenvedek, amire napi 2x1 Bretaris Genuair 322 inhalációs port, és esetenként, Berodual.n-t és oxigént használok! Ezidáig sószegény diétát tartottam de 1 éve az ügyeletes orvos rám kérdezett ki mondta magának, hogy sószegény ételt kell fogyasztani. Elmagyarázta mi a hátránya én azóta, nem tartom ezt a diétát. Azóta pedig vesekövem lett amit mára már 8 mm-re "hizlaltam", a napi 3 liter folyadék mellett, /de a paradicsom és spenót, sóska kedvenceim / ami természetesen a kőre hajlamosnak nem igazán jó. Emellett elég sokat fáj a vesém, sokszor gennyes vesegyulladásom van, mert hamar felfázom, volt olyan is, hogy nem az a vesém fájt amelyikben a kő van, de nem volt gyulladás. Most a kérdésem, hogy lehet-e összefüggés vesém "elégtelen" vagy gyullad működése és a magas vérnyomás betegségem között?! Emellett elég sok gyógyteákat fogyasztok, évente 2x csalán kúrát csinálok, napi 1x Galagonya virágos hajtásvég teát, jelenleg Spanyolmeggy levél teát, évente 3 x, tyúkhúr teát, napi 1x Fehér Fagyönyg teát iszom! Tanácsát szeretném kérni, hova forduljak és, hogy kezdjem el az alapos kivizsgálást?! Még szeretnék élni! Van még egy leány gyermekem aki most jár egyetemre, szeretném megérni a diploma osztását! Köszönöm megtisztelő válaszát!

Dr. Papos István válasza vese témában

Bizonyos vesebetegségek okozhatnak magasvérnyomás betegséget. Mindenképpen javasolt a vesék ellenőrzése urológus és nephrológus által is.

Mindamellett, lehet, hogy az ön esetében nem veseeredetű magasvérnyomás betegséggel állunk szemben.

Kérdés: 2015. december 15., 17:51 ;Megválaszolva: 2015. december 15., 21:55
Kérdések és válaszok: Magas vérnyomás (Hipertónia)
Érdemes lenne Neurológiai...
Pánikbetegség/Vérnyomás
Vérnyomás érték
Vérnyomáscsökkentő gyógyszerek...
Magas vérnyomás