nebilet - fogamzásgátlás

Tisztelt Doktornő! Megkaptam a válaszát, amit köszönök! Idézem a beszélgetésünket: "Kedves Doktornő! Nebilet 5mg gyógyszert szedek. Szeretném elkezdeni a Yasminelle fogamzásgátló gyógyszer szedését. Ezek mellett még Alvesco inhalátort is használok. A nebilet gyógyszer befolyásolja a yasminelle fogamzásgátló gyógyszer hatását? Ha nem, akkor jó, ha úgy szedem, hogy reggel a nebilet-et este pedig a yasminelle gyógyszert? Segítségét köszönöm! Anna Kedves Kérdező, sajnos a leveléből nem derül ki, hogy miért szedi a Nebiletet. (Többféle indikációban is adható.) Azzal egyetértek, hogy a nap különböző időszakában vegye be a kétféle gyógyszert, de érdemes lenne a Nebiletet felíró orvossal átbeszélni, hogy nem olyan okból kapja-e a gyógyszert, amely mellett nem javasolt a hormonális fogamzásgátlás. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus" A nebiletet az orvosom magas pulzusszám és enyhe magas vérnyomás miatt írta fel nekem. Napi egy szemet szedek be belőle. Már szedtem régebben együtt a két gyógyszert és a kardiológusom nem mondta, hogy nem szedhetem együtt, de szerettem volna kikérni más orvos véleményét is ezért írtam Önnek. Engem az érdekelne, hogy Ön szerint a nebilet gyógyszer befolyásolhatja a Yasminelle fogamzásgátló gyógyszer hatását, tehát gyengítheti azt? Szükségem lenne mellette más fogamzásgátlásra is? Válaszát, segítségét ismét előre is köszönöm! Üdvözlettel: Anna

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza fogamzásgátló témában

Kedves Kérdező, megnéztem az interakciós táblázatokat, és nem találtam a kérdezett gyógyszerekre vonatkozó problémát, megjegyzést, ezek szerint lényegesen nem befolyásolják egymás hatását. Még engedjen meg egy megjegyzést: nem tudom, hogy részletesebb kivizsgálás történt a magasabb vérnyomás miatt, mert ebben az életkorban mindenképpen keresni kell a háttérben álló kiváltó okot, amely esetleg megszüntethető. Sajnos, a hormonális fogamzásgátló is emelheti a vérnyomást, így erre is figyeljen oda! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2015. augusztus 14., 10:01; Megválaszolva: 2015. augusztus 14., 23:31
Kérdések és válaszok: Magas vérnyomás (Hipertónia)
Magasvérnyomás EKG lelet
Magas vérnyomás
Milyen oltást kaphatok?
Szivbetegség?
Alacsony Spo2 szint