Szédülés - vérnyomás ingadozás

Tisztelt Szakértő! A következő problémával fordulok önhöz, kb 1 hónapja tartó szédülés és időnkénti homloktáji fejfájás miatt mentem házi orvoshoz, a vérnyomásom 150 / 100 volt.Elküldött belgyógyász szakorvoshoz, aki szintén 150/110 vérnyomást mért.Elküldött labor vizsgálatra, hasi ultrahangra, ekg-ra, szemészetre, fül-orr.gégészetre. A leleteim negativak, sehol nem találtak semmit, a vérnyomásomat rendszeresen kellett mérnem egy héten keresztül, naponta több alkalommal.Visszamentem az orvoshoz, a vérnyomásomra felírta a Nebilet 5 mg tablettát, ebből reggel felet kéne szedni, és a Portiron 50 mg-os tablettát amiből este kéne egyet bevenni, ezenkivűl mivel magas volt a koleszterin szintem arra felirta a Xeter 10 mg-os tablettát amiből este kell egyet bevenni. A koleszterin szintem 6.22, LDL koleszterin 4.1, HDL koleszterin 1.4-es. A laboromba ezenkivűl még a következő értékbe van eltérés vvt sülly.21-es, Fehérvérsejt 10.48-as, P-LCR 44.4-es.a többi érték normál tartományon belül van.Sajnos az orvos nagyon goromba és egyetlen kérdésemre sem válaszolt, csak közölte hogy szedjem a gyógyszereket és viszontlátásra.Ezért a következőkre lennék kíváncsi hogy valóban kell-e hogy beszedjem a gyógyszereket, az egy heti vérnyomás mérés alatt nagyon ingadozó volt a vérnyomásom a 100/60 és a 150/100 között mozgott, a pulzusom 60 és 90 között ingadozott. Attól félek hogy nagyon levinnék a vérnyomásomat.Szédülhetek-e az ingadozó vérnyomástól, szedthetem-e ezeket a gyógyszereket a Tri-Regol nevű fogamzásgátlóval együtt, mert sajnos erre sem kaptam választ.Illetve szükségesnek tartana-e más egyéb kivizsgálást? Más panaszom nincs a szédülésen kivül.Válaszát előre is köszönöm. A szédülésem nem az a tipikus forgó jellegű, hanem inkább olyan gyenge, bizonytalan jellegű, mintha egy csónakba ringatóznák.Hátha van jelentősége.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Árki Ildikó válasza magas vérnyomás témában

Tisztelt Kérdező!

Gyógyszerszedés elrendelését, változtatását csak az Önt vizsgáló orvos végezheti, interneten keresztül ez nem lehetséges. Háziorvosa korrekt módon kivizsgálta a magas vérnyomás betegséget. Az ingadozó vérnyomás is okozhat szédülést, jelentkezzen kontroll vizsgálaton orvosánál. 24 órás vérnyomásmérés is javasolható, amely általában kardiológiai szakrendelésen érhető el. Amennyiben rendezett vérnyomás értékek mellett is szédül, egyéb okok irányában végzett vizsgálatok is szükségesek lehetnek.

Dr. Árki Ildikó
Dr. Árki Ildikó Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő
Kérdés: 2014. december 12., 19:02; Megválaszolva: 2014. december 16., 22:32
Kérdések és válaszok: Magas vérnyomás (Hipertónia)
Alacsony Spo2 szint
Pulmonális hypertonia
Hogyan tudok leszokni
Magas vérnyomás
magas vérnyomás