Diasztolés nyomás

Tisztelt Doktornő! Az utobbi években alacsony volt a vérnyomásom, ami rendeződött a rendszeres sportnak köszönhetően, viszont a diasztolés nyomásom gyakran magas. 90 és felette van. Ilyenkor azt érzem mintha magas vérnyomás kínozna. A mérés után derül ki, hogy a többi értékem normális, csak ez az érték magas. Ennek mi lehet az oka? Mire utalhat? A kávé befolyásolhatja? Előre is köszönöm válaszát! Üdvözlettel: Tóthné Edina

Dr. Molnár Dóra válasza diasztolés vérnyomás témában

Kedves Kérdező! A magas vérnyomás betegség esetén nem csak a felső (szisztolés) hanem az alsó (diasztolés) érték is lehet emelkedett. Háziorvosát keresse fel, aki néhány alapvizsgálat után eldönti, hogy kell-e gyógyszeres kezelés a problémára, vagy esetleg egyéb teendő van-e. A pajzsmirigy betegség is befolyással lehet a vérnyomásra és pulzusra is. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2014. november 25., 11:56; Megválaszolva: 2014. november 26., 20:22
Kérdések és válaszok: Magas vérnyomás (Hipertónia)
Magas vérnyomás helyre jön szülés...
Vérnyomáscsökkentő gyógyszer...
Üdv! 4 éve szedek vérnyomáscsökkentő gyógyszer Tenox 5MG és Irbesartan 150MG! 3 éve Tachycardia állapitottak meg kontrollon amire Nebibeta 5MG kell...
Vérnyomás magas
Tavaly és tavaly előtt is voltam kardiológián, tavaly előtt azért, mert az okosórám szerint alvás közben van hogy 35 ös a pulzusom -egyébként a...
Covercard gyógyszerek mellékhatásai
Tisztelt Doktor Nő! Édesanyámnak (59 éves) kb. 4 hete kezdődött egy magas vérnyomásos krízise. Hozzáteszem, hogy sajnos egy kezeletlen...
Kockázatos?
Tisztelt Doktor Nő! 43 éves férfi vagyok kezelt beállított magas vérnyomással. Babát szeretnénk és a merevedésemmel néha gondok...