Zsírbontás és magas vérnyomás

Tisztelt Hölgyem/Uram! Gyermekorom óta súlyproblémákkal küzdök, kivizsgáláson is voltam, eddig semmi rendellenességet ezzel kapcsolatosan nem állapítottak meg. Különböző diétákkal, időszakosan, elfogadhatóan tudtam tartani a súlyomat.Gyermekeim születése óta (6 év) semmi nem válik be, ami eddig sikert hozott. Kb. egy éve magas vérnyomást diagnosztizáltak, amelyre reggelente nebibetát, esténként nortivan 80 mg.-os tablettát szedek. Ezekkel teljesen rendben tartják a vérnyomást, 110-120/80-85-ös értékeket szoktam mérni. OLvastam a kavitációs ultrahangos zsírbontásról, amelyet rádiófrekvenciás kezeléssel és hullámmasszázzsal egészítenek ki. A kérdésem az lenne, hogy a kezelt magas vérnyomás mellett igénybe vehetek-e egy ilyen kezelést, lehet-e valamilyen mellékhatása. Más betegségről nem tudok, régebben BPPV-t is diagnosztizáltak nálam. Válaszát előre is köszönöm, tisztelettel és üdvözlettel, tvica

Dr. Tomonkó Magdolna válasza ultrahangos zsírbontás témában

Kedves Kérdező!

Rendezett vérnyomás nem kifejezett akadálya ennek a kezelésnek, ennek ellenére én nem ajánlanám.

A pajzsmirigyet minden súlyproblémánál érdemes megnézni, nincs-e alul működés. A hormonstátust is érdemes megvizsgálni, ha ezekben nincs eltérés, a következőt javasolnám: napi 5 kis étkezés, mindegyik tartalmazzon fehérjét, mellé zöldségfélét, gyümölcsöt (a legédesebbek kivételével) , napi 1 étkezés mellé szénhidrátot (krumpli, rizs, kenyér, tészta csökkentett mennyiségben.) Napi rendszerességgel némi testmozgás.

Ez a diéta hosszú távon át tartható, havi 2-3 kg fogyást eredményez. A szervezete leszokik a raktározásról, a testmozgás idejével és intenzitásával tudja szabályozni a testsúlycsökkenés mértékét.

Sok sikert kívánok:

dr Tomonkó Magdolna

Kérdés: 2014. augusztus 19., 13:52; Megválaszolva: 2014. augusztus 21., 20:28
Kérdések és válaszok: Magas vérnyomás (Hipertónia)
Vérnyomás érték
Vérnyomáscsökkentő gyógyszerek...
Magas vérnyomás
Magas pulzus szoptatás alatt
Kedves Doktornő! Lassan hat hónapja hogy született a kisfiam, jelenleg is szoptatok..Terhesség alatt dopegytet és betalocot szedtem, amit persze most is...
Nátrium hiány
Tisztelt Doktornő! Két kérdésem lenne: 1. Nátrium hiányom van (100 mmol/l) , pedig elég sósan étkezem. 2 féle vérnyomáscsökkentőt szedek...