Magas vérnyomás és mozgásszegény életmód

Tisztelt doktorúr/asszony! 26 éves vagyok körülbelül 7 hónapja nagyobb stressz hatása alatt vagyok. A vérnyomásomat nem nagyon ellenőriztem csak ezelőtt egy pár hónappal. Mostanság megint megnéztem és nagyon megijedtem az eredménytől reggel 152/109 es értéket mutatott. Többször ellenőriztem de 133 as érték alá nem nagyon akar menni. Eddig soha életemben semmi bajom nem volt. Mostanság talán a mozgásszegény életmód ami jellemez. Visszaállhat vérnyomásom a normális értékre? Vagy innentől gyógyszereznem kell magamat?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tomonkó Magdolna válasza a magas vérnyomás témában

Kedves Kérdező! A stressz gyakori oka a magas vérnyomásnak, ha ki tudja küszöbölni az életéből, a vérnyomással is kevesebb baj várható. Az Ön által leírt második érték (diasztolés érték) túlságosan magas ahhoz, hogy ne történjen néhány alapvető vizsgálat (labor a vesefunkció ellenőrzésére, hasi ultrahang, vizeletvizsgálat, kardiológiai kivizsgálás, a vér koleszterin és zsírsav szintjének ellenőrzése. Nem közömbös, van-e túlsúlya, mennyire étkezik sósan, fogyaszt-e alkoholt, energiaitalokat, mennyi kólát, kávét iszik..... Életmód váltással, testsúlycsökkentéssel, a fizikai aktivitás növelésével csökkenthető a vérnyomás, de az alapvető vizsgálatokkal tisztázni kell a szervezet állapotát. Üdv: dr. Tomonkó MAgdolna

Kérdés: 2014. június 01., 10:08; Megválaszolva: 2014. június 02., 11:38
Kérdések és válaszok: Magas vérnyomás (Hipertónia)
Magas vérnyomás
általános kérdés
Stressz,pánik,magasvérnyomás,TIA...
Érelmeszesedés?
Korrekt vérnyomás értékek?