Szívritmus

Tisztelt Doktor Nő/Úr! Idén márciusban estem át szívritmuszavar miatt fagyasztással történő abláción. Azóta megszűnt a ritmuszavar, de még gyógyszereket szedek. Minden reggel, délben és este mérem a vérnyomásom. Azt szeretném Öntől megkérdezni, hogy mi lehet az oka annak, hogy a reggeli mérésnél a jobb karomon 145/80-155/85 szokott lenni.Rögtön megmérem a bal karomon, majd újra a jobbon, ilyenkor már rendben van. Délben és este normális. Csak a reggeli első mérésnél magas. Előre is köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza a magas vérnyomás témában

Kedves Kérdező, az elsőként mért vérnyomás érték az átmenetileg magasabb stresszhormon koncentráció hatására is magasabb lehet. Legközelebb mérje először a bal karon, és azután a jobbon, valószínűleg akkor is tapasztalni fogja a jelenséget. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2014. május 21., 09:36; Megválaszolva: 2014. május 25., 22:24
Kérdések és válaszok: Magas vérnyomás (Hipertónia)
Magas vérnyomás
általános kérdés
Stressz,pánik,magasvérnyomás,TIA...
Érelmeszesedés?
Korrekt vérnyomás értékek?