Magas vérnyomás gyógyítása tarmészetes módon

Tisztelet Doktor Úr/NŐ Az elmúlt néhány évben nagyon stresszessé vált az életem, nagyon sok dolog miatt kellet aggódnom idegeskednem. Sajnos ez már meglátszik a vérnyomásomon is. Korábban semmi gondom nem volt vele ezért hozom összefüggésbe a stresszel egyébként a családomra sem jellemző. Naponta mérem a vérnyomásom általában 130-140 között szokott lenni a szisztolés érték a diasztolés 80-90 között a pulzus általában 75-80 - ha közvetlen stressz ér akkor magasabbra is felmegy -ez a nyugalmi állapot. Sajnos keveset mozgok és keveset iszok. Mivel fiatal vagyok nem szeretnék gyógyszert szedni ezért az Ön tanácsát kérném hogyan lehetne természetes módszerekkel csökkenteni ezt az értéket. Olvastam hogy pl. a galagonya vagy a vörös áfonya jót tesznek illetve a mozgás. Ezeken kívül tudna még valami hasznos tanácsot adni? Érdeklődnék még továbbá hogy Ön szerint ez az állapot a megfelelő változtatásokkal visszafordítható-e vagy később súlyosabbá válhat esetleg állandósulhat a magas vérnyomás további gondokat okozva. Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szanyi Andrea válasza a magas vérnyomás témában

Kedves Kérdező! A leírt vérnyomásértékek még nem nevezhetők magas vérnyomásnak, inkább a határértéken vannak. A stresszes élet valóban hozzájárulhat a vérnyomás emelkedéshez. Kávét, colát, energiaitalt, fekete teát lehetőség szerint ne fogyasszon, kerülje a túlzott sófogyasztást, mozogjon, ha túlsúlya lenne, próbáljon a felesleges kilóktól megszabadulni. Elképzelhető, hogy hajlama van a magasvérnyomás-betegségre, de ez csak évek távlatában fog eldőlni.

Kérdés: 2014. május 14., 14:20; Megválaszolva: 2014. május 23., 21:24
Kérdések és válaszok: Magas vérnyomás (Hipertónia)
Magas vérnyomás
általános kérdés
Stressz,pánik,magasvérnyomás,TIA...
Érelmeszesedés?
Korrekt vérnyomás értékek?