Gyógyszer mellett is magas vérnyomás

Tisztelt Dr.Nő/Úr! Azzal a kérdéssel fordulok önhöz, hogy, február óta kezelnek magas vérnyomással a következő gyógyszereket kaptam rá: Lisonorm forte 2x1 Narva reggel 1 Tenoxum este 1 Nemibeta 2x1 szükség szerint 25mg Tensiomin, 0, 25 Frontin 3x1 Ennek ellenére rengeteget fáj a hátam és a melkasom sajnos azt nem tudtam eddig eldönteni, hogy a melkastól indul a fájdalom vagy a lapockám felöl. Sokat fáj a fejem és zupog a fülem egy idő után be is sipol, azt már megfigyeltem, hogy a zupogást és a sipolást mindíg bal oldalon hallom. Az asztma spré okozhat magas vérnyomást? Decemberben derült ki, hogy asztmás vagyok rá Alveskot használok napi 1x Ventolint szükség szerint. Ütheti egyik a másikat? Válaszát elöre is köszönöm. Üdvözlettel. Szilvia.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szanyi Andrea válasza a magas vérnyomás témában

Kedves Kérdező! Az Alvesco spray szteroid hormont tartalmaz, de ez elsősorban a légutakba kerül, csak elhanyagolhatóan kis mennyiség szívódik fel belőle, ami igen ritkán okozhat magas vérnyomást, de nem tartom valószínűnek, hogy olyan mértékben, hogy négyféle vérnyomáscsökkentőt kellene szednie. Ha a vérnyomása a leírt gyógyszeres kezelés mellett egyensúlyban van, akkor felesleges aggódnia. A szívdobogásérzés is összefüggésben állhat az Alvesco használatával. További gyógyszerelését beszélje meg kezelőorvosával.

Kérdés: 2014. április 06., 19:47; Megválaszolva: 2014. április 07., 22:08
Kérdések és válaszok: Magas vérnyomás (Hipertónia)
Magas vérnyomás
általános kérdés
Stressz,pánik,magasvérnyomás,TIA...
Érelmeszesedés?
Korrekt vérnyomás értékek?