Magas vérnyomást csökkentő gyógyszerek szedése

Köldöksérv műtét előtt kiderült, hogy magas a vérnyomásom, (a rendelői érték legalább 20-30 al magasabb, mint az otthoni-fehér köpeny effektus? , stresszhelyzetben egyébként is másodpercek alatt felmegy) . Első mérésnél 180/105-100, otthon 150/90-80 körüli volt. Két gyógyszert írt fel a háziorvos: R-Egiramlon 5/10, E-Ramace 5; pár hét után minimális változás (145/90 körül mozgott) . Utána kaptam délben Tenaxum 1mg tablettát, ami már megtette a hatását, így napok alatt az otthoni érték 125/85-70 re állt be. A műtét utáni ágy nyugalomban 115-125/77-85 pulzus 58-70 szintre állt. A következő héten kisebb séták után felment 170/98-100 ra, de pár perc alatt vissza is állt. A háziorvost megkérdezve ezeket a szereket kell szednem életem végéig. Kérdéseim: 1-biztos ezek a hatásos szerek (egiramlon és ramace után nem érzek változást, csak a tenaxum után) 2-életem végéig kell szedni 3-kellene-e egy kardiológiai, vagy más vizsgálat Válaszát előre köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szigeti Nóra válasza magas vérnyomás témában

Kedves Kérdező!

Magasvérnyomásbetegség esetén szükség van az esetleges ún. célszervkárosodások kivizsgálására (erek, szív, vese stb.) . Többféle hatásmechanizmusú gyógyszer létezik a magas vérnyomás kezelésére és ezeket sokszor kombinációban kell alkalmazni, ha az egyik nem hatásos, érdemes felváltani más szerre. A vérnyomáscsökkentő kezelés általában egész életre szól, a dózisok azonban esetenként csökkenthetőek, ha diétával+testmozgással testsúlycsökkenést sikerül elérni.

Kérdés: 2013. február 25., 10:27; Megválaszolva: 2013. február 27., 09:46
Kérdések és válaszok: Magas vérnyomás (Hipertónia)
Friocard kapszula
Magas vérnyomás
Enyhén magas, de ingazdozó...
Megdöbbentően magas...
Kiugró vérnyomás