pajzsmirigy vizsgálat

Tisztelt Doktor úr6doktornő! Nyáron vettem észre, hogy oldalt az állcsont alatt egy kis 4cm-es dudor látható. Fülészetre mentem, nem jutottak eredményre miért vannak megdagadva a nyirok csomók. Ultrahangos vizsgálatból nem derítettek ki semmit. A Péterfiben monda főorvos úr kérjek, vérvételt. elmentem. Hetekig nem volt eredmény, amig a nővérkével telefonon közölték. 1.65, de leletet nem mutattak. Panaszom: ahogy írom a levelet is a nyak baloldalon részén telítettséget érzek, állandó a meleg érzett, viszket, a csomók tapinthatok nyak középtől a fülem tévéig. a kellemetlen érzés a hőérzet még a kulcs csontig lefelé is érezhető néha. Aggódom hiába diéta nem fogyok, úgy érzem nem tudok felkeni annyira, a vérnyomás gyógyszerek ellenére ugrándozik. Kérem adjon tanácsot hova forduljak Tisztelettel Tamás.

Dr. Árki Ildikó válasza nyaki csomók témában

Kedves Kérdező!

Sajnos így látatlanban nehéz mit mondani, az sem derül ki, hogy a labor eredményben mi az 1, 65. Talán annyit tudok hozzátenni, hogy nyaki nyirokcsomó megnagyobbodás esetén az aspirációs cytológia (vékonytű biopszia) egy alkalmazható diagnosztikus módszer, ugyanez bizonyos, meghatározott pajzsmirigy eltéréseknél is, ha viszont a pajzsmirigy ultrahangon nem volt kóros, akkor ez nem is jön szóba.

Vérnyomás beállításában és az ezzel kapcsolatos vizsgálatokban háziorvosa tud segíteni.

Dr. Árki Ildikó
Dr. Árki Ildikó Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő
Kérdés: 2013. január 06., 22:59 ;Megválaszolva: 2013. január 09., 13:57
Kérdések és válaszok: Magas vérnyomás (Hipertónia)
Érdemes lenne Neurológiai...
Pánikbetegség/Vérnyomás
Vérnyomás érték
Vérnyomáscsökkentő gyógyszerek...
Magas vérnyomás