Hasznos e a pulzáló mágnesterápia?

Tisztelt Doktornő/Úr! Érelmeszesedésben, magas vérnyomásban szenvedek /ez utóbbi ingadozó; este mindig magas, már okozott orrvérzést is. Jövő héten megyek kardiológiára, illetve utána belgyógyászatra/, a bo. nyaki ütőeremben plakkok vannak, bizonyos mértékig beszűkült. Kérdésem: A nemrégiben vásárolt pulzáló mágnesen terápia matracot a fenti betegségek kezelésére használhatom-e? Mivel még nincs kellő tapasztalat, félek, hogy többet ártok a használatával, mint ha "csak" a szakorvosok által felirt gyógyszereket szedném. Önnek mi a véleménye? Ugyanis a kezelő háziorvosom, ismerethiányra hivatkozva, nem foglalt állást a matrac használatával kapcsolatban. Így nem merem igénybe venni, bár Balassa Time a tárgyban irott könyve rendelkezésemre áll. Előre is köszönöm szives válaszát.

Dr. Molnár Dóra válasza mágnesterápia témában

Kedves Kérdező! A fenti eljárásról tudományos igényű, nagy betegszámú vizsgálati eredmény, amely egyértelműen választ adhatna a hatásosság kérdésére, tudtommal nem áll rendelkezésre. A forgalmazó cég felelős azért, hogy ne ártson a termék. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra

Kérdés: 2013. január 04., 16:05 ;Megválaszolva: 2013. január 05., 18:17
Kérdések és válaszok: Magas vérnyomás (Hipertónia)
Érdemes lenne Neurológiai...
Pánikbetegség/Vérnyomás
Vérnyomás érték
Vérnyomáscsökkentő gyógyszerek...
Magas vérnyomás