Van-e olyan készítmény amely javulást hozhat?

Tisztelt dr.Karádi István professzor Úr! Tavasszal fulladás miatt jelentkeztem a belgyógyászaton, mert a második csípőprotézis beültetésre készültem. A belgyógyász lecserélte a vérnyomásra szedett gyógyszert, majd elküldött izotóp vizsgálatra, ahol megállapították, hogy a fél pajzsmirigy elmeszesedett, a másik felében göbök vannak. Most túl vagyok a csípő műtéten, de magas vérnyomásra szednem kell gyógyszert. Olvastam a neten, hogy a kókuszzsír fogyasztása javulást hoz, de nem tudom mit tegyek. A pajzsmirigyre nem szedek gyógyszert. Kérem szíves válaszát, előre is köszönöm! tisztelettel: Katalina

Dr. Szanyi Andrea válasza kókuszzsír témában

Kedves Kérdező!

Karádi Professzor helyett én kaptam meg a kérdését. A magas vérnyomásra szedett gyógyszereket növényi táplálékkiegészítőkkel nem lehet helyettesíteni, legfeljebb a kezelést kiegészíteni. A szedett vérnyomáscsökkentők korszerű, hosszú hatású készítmények. Nem egészen értem, hogy az izotóp vizsgálattal hogyan állapították meg a lebeny elmeszesedését, az izotóp vizsgálat funkcionális, a pajzsmirigy és az egyes göbök működéséről ad felvilágosítást. A pajzsmirigyben levő göböket és meszesedéseket inkább ultrahang vizsgálattal lehet megállapítani, a meszesedések röntgenfelvételeken is ábrázolódnak. Ha a pajzsmirigye jól működik, nem szükséges gyógyszeres kezelés. Bizonyos, ún. hideg göbök esetén további vizsgálat szóba jön.

Kérdés: 2012. december 07., 23:19 ;Megválaszolva: 2012. december 09., 19:34
Kérdések és válaszok: Magas vérnyomás (Hipertónia)
Kardiológiai lelet
Tisztelt Doktornő! Kardiológiai lelettel kapcsolatban kérném segítségét melyet mellékeltem. 3 kérdésem lenne. 1. a leleten jelölt bal kamra...
Vérnyomás brobléma
Vérnyomás csökkentő szedése mellett (nap 1 Concor Almo 5 mg , 0.5 db Co-Valsacor 160 mg/ 25) Ma 138/ 59 vérnyomásom 61 -es pulzussal . Fáj a fejem....
Érdemes lenne Neurológiai...
Pánikbetegség/Vérnyomás
Vérnyomás érték