Édesapám rosszulléte

Tisztelt Doktornő/ Doktorúr! Édesapám vérnyomása magas és cukorbeteg. Lisonorm forte (20 mg/10 mg) gyógyszert szedett reggel 1 szemet és doxazosin retard (4 mg) este egy szemet. Ezeken felül meforal 2-szer 1/2 szem, illetve pantovrazol (20 mg) reggel 1 szem. Sajnos ezektől a gyógyszerektől bedagadt a bokája. az orvos így megváltoztatta a gyógyszereket. Lisopress (20 mg) reggel 1 szem, apadex retard (1, 5 mg) reggel 1 szem, talliton (6, 25 mg) 2-szer 1 szem, doxazosin retard este 1 szem, ebrantil (30 mg) retard 2-szer 1 szem, tenaxum (1 mg) este 1 szem, pantoprazol (20 mg) reggel 1 szem, megforal 2-szer 1/2 szem. Azóta a vérnyomása 160-170/80-90, a pulzusa pedig 48-60. Folyamatosan szédül, úgy érzi kótyagos a feje, és a cukra is magas, émelyeg a gyomra. A vérvizsgálat kismértékű májfunkció zavart is kimutatott. Vérszegénységre kellene huma-folacid tablettát szednie, de ezt a cukorgyógyszerrel nem tudja, mivel allergiás rohamot váltott ki nála. Mit tehetnénk, hová forduljunk? Hogyan lehetne lecsökkenteni ezt a sok gyógyszermennyiséget? Kérem segítsenek!

Dr. Molnár Dóra válasza magas vérnyomás témában

Kedves Kérdező! Nehezen beállítható vérnyomás és cukorbetegség okozta nagy szív-és érrendszeri kockázat miatt indokolt a kardiológiai kivizsgálás, itt a teljes állapotfelmérés követően esetleg lehetőség nyílik a terápia egyszerűsítésére. Területileg illetékes szakrendelő kardiológiai rendelésére menjenek el, beutaló, időpont egyeztetés szükséges. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2012. november 20., 17:05 ;Megválaszolva: 2012. november 21., 20:48
Kérdések és válaszok: Magas vérnyomás (Hipertónia)
Friocard kapszula
Magas vérnyomás
Enyhén magas, de ingazdozó...
Megdöbbentően magas...
Kiugró vérnyomás