Magas vérnyomás, hányinger

Reggel 160/90 volt a vérnyomásom, fájt a fejem és hányingerem volt. Egy idő után hánytam is. Gyomorszáj tájékán sokáig éreztem tompa fájdalmat. Aztán szívtáji fájdalmat. Későbbi mérésnél már a szívverésem is 95 volt. Bevettem a szokásos Nebiletet meg Valsagammából a fél helyett egy egészet. Később még egy felet. Aztán még egy fél nebiletet. Este egy egészet, és most éjfélkor a vérnyomásom még mindig 157/90, a szívverés 85. Az ilyesmi a rendszeres gyógyszerszedés mellett is előfordul velem, főleg, ha valami bosszúság ér előtte. Szedek citapramot és xanaxot is. Ilyenkor nem tudom, hogy az Angina pectoris okozza a fájdalmat, vagy az aneurizmás szívem működik rosszul, vagy az infarktus kerülget. A Valsagamma helyett ezelőtt Co-prenessa volt, de attól köhögtem. Viszont mindkettőnek csak órák után van hatása. Mondom én ezeket a háziorvosnak is a szívgyógyásznak is, de se más gyógyszert, se választ nem kaptam. Nincs olyan gyógyszer, ami hamarabb hat?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza magas vérnyomás témában

Kedves Kérdező! A vérnyomásra és a mellkasi fájdalomra is jól hat a nyelv alatt oldódó nitrát készítmény, melyet a legtöbb szívbeteg gond nélkül használ hasonló esetekben. Ennek várható hatása néhány perc. Arra kérdezzen rá a kardiológusnál, hogy van-e akadálya, hogy Ön ilyet kapjon. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2012. október 01., 00:39; Megválaszolva: 2012. október 01., 20:42
Kérdések és válaszok: Magas vérnyomás (Hipertónia)
Magas vérnyomás
Enyhén magas, de ingazdozó...
Megdöbbentően magas...
Kiugró vérnyomás
Aggódás
Üdvöletem aki válaszol! Tolosa-Hunt sy.m van immár 3x jött elő.Szteroidot medrol kaptam 5 napig napi1000mgot.Hétfőn hazaengedtek napi 100mg medrol...