Magas vérnyomást nem tudják levinni

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Azzal a problémával fordulnék Önökhöz, hogy a párom vérnyomásgyógyszerei nem viszik le az érékeit, folyamatosan 200/120 - 170/100 értékek között van, normális 68-76 pulzusszámmal. A háziorvos csak határozott kérésünkre adott beutalót kardiológiára illetve hasi ultrahangra. Kérésünket nem hallgatta meg, hogy ne a Bicskei szakrendelőbe adjon beutalót, mert ott csak egy hét múlva tudunk időpontot kérni, mert olyan ritka a rendelés, a várakozási idő kb 6 hét. azt mondta, Székesfehérváron fizetni kellene a vizsgálatért. A beutaló kézhezvételéig két hét telt el, miután először orrvérzéses tünetekkel, majd állandó fáradsággal többször felkerese a tisztelt doktor urat. (hozzáteszem hogy a munkahelyén kapott azonnali vérnyomáscsökkentő sem hatott, 200/120-ról egy óra elteltével csökkentette 182/109-re.) Már egy rakás gyórgyszert szed, és nem javul a vérnyomása. Ekg-t nem csinált nála senki, vérnyomást a doktor úr a hagyományos, pumpálós vérnyomásmérővel méri, törött bal kézzel... Kérem segítsenek, hogy ebben az esetben lehet-e valamit tenni, mert nagyon aggódunk. Lehet-e ilyen esetben felkeresni a székesfehérvári sbo-t? Hátha ott történne valami előrelépés, esetleg kapnánk beutalót fehérvári kardiológiára? Mit tudunk addig is tenni? Köszönettel: egy aggódó társ

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szigeti Nóra válasza magas vérnyomás témában

Kedves Kérdező!

Az ilyen magas vérnyomás - 200/110 Hgmm (hipertenzív sürgősségi állapot) - kórházi felvételt igényel, keressék fel a sürgősségi ambulanciát mielőbb.

Kérdés: 2012. augusztus 25., 23:16; Megválaszolva: 2012. augusztus 26., 09:21
Kérdések és válaszok: Magas vérnyomás (Hipertónia)
Friocard kapszula
Magas vérnyomás
Enyhén magas, de ingazdozó...
Megdöbbentően magas...
Kiugró vérnyomás