hogyan mérjem a vérnyomást

üdvözlöm! azt szeretném kérdezni, hogy nekem van egy automata digitális csukló vérnyomás mérőm és ezzel hogyan kell pontosan mérni a kar milyen helyzetben legyen? ugyan is ha a bal csuklóra teszem fel és a térdemre helyezem a kezemet akkor 150, ha az asztalra kinyújtom a karomat akkor 120, ha behajlítom hogy a mérő a szívemmel egy vonalba legyen és a jobb kezemmel alátámasztom akkor 104.melyik a helyes használat? köszönöm

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza magas vérnyomás témában

Kedves kérdező! A csuklós vérnyomásmérők kevésbé pontosak általában, mint a felkaros mérők. Igen sokféle készülék van forgalomban. A használati utasításban leírt pozícióban mérje a vérnyomást- a fentiekből az asztalon kinyújtott verzió tűnik jónak. Ha nincs meg a papír, érdemes az internet keresőbe a vérnyomásmérő készülék típusát és számát beírni, legtöbb esetben lehet így is használati utasítást találni. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2012. május 06., 13:05; Megválaszolva: 2012. május 07., 18:32
Kérdések és válaszok: Magas vérnyomás (Hipertónia)
Alacsony Spo2 szint
Pulmonális hypertonia
Hogyan tudok leszokni
Magas vérnyomás
magas vérnyomás