• Ellilult száj

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor úr/nő! Édesanyám miatt írok. 59 éves, sajnos vérnyomás problémákkal küzd, prenessát és bisoprolt szed rá. Illetve minden nap beletukmálok egy halolajat. Kb másfél hónapja egyszer csak azt vettük észre hogy a felső ajka ellilult. Igen megijedtünk, el is mentünk a kezelőorvosához, aki vérvételt csinált, adott egy hétre otthoni használtra egy vérnyomásmérőt. Minden nap mértük 3xa vérnyomását, és rendben volt. A vérvételnél is minden eredmény rendben volt.Így a doktor nem javasolt több vagy más gyógyszert.De húsvétkor megint lilás lett a szája, szomszéd ápoló megmérte a vérnyomását, most nagyon magas volt, adott neki fél szem tensiomint, attól lement. Ma vettük nem csuklós vérnyomásmérőt.Rendben van a vérnyomása. De akkor pár napja az ellilult szájat mi okozta? És ehhez erős fejfájás is társult.Igaz, nagyon változékony volt az idő.Ez befolyásolja? Megint menjen orvoshoz? Milyen vizsgálatok indokoltak ilyenkor? Itt van egy szívkórház, esetleg ott vizsgálják ki? Én rettenetesen aggódom miatta.Ehhez kapcsolatos kérdésem, hogy milyen természetes módot lehetne a gyógyszer mellett alkalmazni, amivel csökkenteni lehet a vérnyomását? Halolaj? Fokhagyma? 1deci száraz vörösbor? Ezek jók? Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel: Sousanna

        Dr. Tomonkó Magdolna válasza a magas vérnyomás témában

        Kedves Kérdező! A kardiológiai kivizsgálás mindenképpen indokolt, ezt egyébként a magas vérnyomás miatt is meg kellene tenni. Gyakori oka a száj átmeneti elszíneződésének a mitrális prolapsus szindróma, ami azt jelenti, hogy időnként az egyik szívbillentyű betüremkedik a szív üregébe, majd rendeződik a mozgása. Ez csak egy lehetőség, a szívelégtelenséget is ki kell zárni. Azt javasolnám, hogy ameddig nincs korrekt kivizsgálás, ne adjon "házi" szereket édesanyjának. Üdv: dr Tomonkó Magdolna


        Dr. Tomonkó Magdolna
        háziorvos, transzfúziológus Itt kérdezhet

        Dr. Tomonkó Magdolna

        Kérdés: 2012. április 10., 14:15; Megválaszolva: 2012. április 12., 23:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben: