• Gyógyszerek kölcsönhatása

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Magasvérnyomás ill. 2 hónapja végzett érműtétre szedett gyógyszerekkel együtt alkalmazhatók-e az akut, fulladással járó hörgőhurutra rendelt Amilozid-TEVA 50 mg/ 5mg napi 1 és Cetirizin 1a Pharma 10 mg napi 1 tabletta. A magasvérnyomásra felírt gyógyszerek összeférhetősége ill. mennyisége nem kérdéses? Mért vérnyomás 100-110/60.

        Dr. Molnár Dóra válasza a magas vérnyomás témában

        Tisztelt Kérdező, valóban, az Amilozidnak is van vérnyomáscsökkentő hatása. Beszélje meg a kezelőorvossal, hogy melyik vérnyomás gyógyszer adagját kell esetleg csökkenteni, bár a leírt értékek nem veszélyesen alacsonyak. A pontos gyógyszeradagolás megállapításához a vesefunkciós és ion értékek, illetve egyéb körülmények ismeretére is szükség van. Jobbulást kívánok, tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus


        Dr. Molnár Dóra
        Kardiológus, belgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Molnár Dóra
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. március 19., 11:27; Megválaszolva: 2012. március 19., 19:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben: