• Magas vérnyomás és éjszakai "káosz"

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktornő! Magas vérnyomásbetegségem van. Nem régen a Betaloc Zok helyett a Nebilet 2.5mg, a Micardisplus helyett Valsartan HCT Sandozt /40mg/ Syncumar mitte, helyett Warfarint szedek. /1 éve műtét követően fellépő tüdő embólia miatt/. Azonkivül szedek cardilopint 2.5mg, frontin 0.25mg este, minden másnap pantoprazolt. Az utóbbi időben nagyon alacsony a pulzusom és a vérnyomásom is. reggel 107/68 és 48 a pulzus. Napközben is maximum 52 a pulzusom. Van amikor szédülök is. Éjszaka pedig arra eszmélek, mintha megállt volna a szivem és hirtelen elindul, még a keringést is érzem olyankor. Lehet e az oka a gyógyszerek együttes hatása? Az éjszakai "káosz" miatt aggódom, félek, hogy végleg leáll a szivem olyankor. Tudom, hogy egyszer megfog, de most nem érzem magam betegnek, fizikai erőnlétem is jó, még jó lenne élni. Mit tegyek? Köszönettel.

        Dr. Molnár Dóra válasza a magas vérnyomás témában

        Kedves Kérdező! Azt tanácsolom, hogy minél hamarabb konzultáljon kezelő orvosával, lehet, hogy a Nebilet adagot kell módosítani, de EKG vizsgálatra a panaszai alapján mindenképpen szükség van. Amennyiben éjszakai rosszulléte súlyosabbá válna, ügyeleti ellátás igénybevételére is szükség lehet. Jobbulást kívánok, tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus


        Dr. Molnár Dóra
        Kardiológus, belgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Molnár Dóra
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. március 18., 13:38; Megválaszolva: 2012. március 19., 19:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben: