• Magas vérnyomás és hasi pánik

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Vérnyomásom gyógyszerekkel kordában van tartva, fél Nebilet, 1 Narva, és 1 Nortivan naponta.Koleazterinszintem magas, erre Xetert szedek.Napközben ezek a gyógyszerek eléggé leviszik a vérnyomásomat, 98/50, ilyesmi.délután már normália. Azonban hetente, kéthetente egyszer megmagyarázhatatlan okból, amikor már ágyban fekve olvasok, torokszoritást érzek, nagy haspuffadást mindig, mintha 9.hónapos terhes lennék, és ilyenkor 198/110 is lesz a vérnyomásom. A haspuffadás mindig együtt jár ezzel. Akkor ijedtemben Cordaflexet spriccelek a nyelvem alá.Hasi pániknak, ill.pániknak gondolnám, de nem mulik 30 perc alatt, ahogy ilyennél kell, hanem csak jó sokára.Nem vagyok kövér, pánikolni nem szoktam se tömegben, se máshol, ez este jön rám, nem alvás közben, akkor soha.Délután ha Frontint is beveszek, kicsit nyugodtabban várom az estét. Amugy nagyon aggódó alkat vagyok.

        WEBBeteg szakértő válasza a magas vérnyomás témában

        Kedves kérdező! Ezek a gyakori vérnyomás-kiurások utalhatnak a stresszen kívül más betegségre is, bár nem túl gyakori eltérés, de felmerül pl. pheochromocytoma gyanúja, érdemes lenne hormonszinteket, vizeletben levő bomlástermékeket nézni. Javasolt hypertonia vagy endokrinológia szakrendelés felkeresése.


        WEBBeteg szerkesztőség
        Itt kérdezhet

        Kérdés: 2012. január 28., 19:51; Megválaszolva: 2012. február 03., 14:13

      • Kérdések és válaszok a témakörben: