• Mellékhatás magas vérnyomás gyógyszerétől

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor/nő/! Magas vérnyomást mért az üzemorvos alkalmassági vizsgálaton és kérte keressem föl a körzeti orvost.Úgy is tettem. A rendelőben szintén 184/100/100 volt a vérnyomásom.El is küldött laborvizsgálatra, szemészetre és Ekg-ra. A labor kis mértékű koleszterin szint emelkedésén kívül semmit nem állapított meg. Amelyre Atorva teva gyógyszert kaptam. A szemészet kissé teltebb vénákon kívül semmi problémát nem talált. Az ekg is rendben volt.Két honapon belül el kezdett estére bedagadni a bokámÉs híztam vagy legalábbis nehezebb lettem 4 kilóval. A vérnyomásra Dalnessa 4mg/10mg-ot és még Narva sr 1, 5 mg-ot kaptam. Azóta 3szor voltam most legutobb kaptam a Narvát.De most 190/106/100 volt a vérnyomásom.2 hónapja naponta többször mérem és írom is.Kb 150-160 mérésből 5ször volt 130-140 között a többi mind fölötte.Tanácstalan vagyok hogyan tovább.Köszönöm előre is a választ.

        WEBBeteg szakértő válasza a magas vérnyomás témában

        Kedves kérdező! A lábdagadás, akár még a súlygyarapodás is lehet a Valnessa egyik komponensétől, szóba jön a gyógyszercsere. Ha hármas kombináció mellett sem sikerül beállítani a vérnyomást (az ACE-gátlók hatásának kell egy pár hét, de 2 hónap alatt be kellett volna állnia), érdemes lenne megnézni, nincs-e más betegség a hypertonia hátterében (hormonzavar, veseartéria-szűkület, alvási apnoe), emiatt célszerű lenne felkeresni hypertonia szakrendelést, ahol ezeket az eltéréseket kizárják, és a gyógyszeres kezelést beállítják.


        WEBBeteg szerkesztőség
        Itt kérdezhet

        Kérdés: 2012. január 24., 17:57; Megválaszolva: 2012. január 25., 18:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Öt éve kezelem a vérnyomásomat. Kezdő érték-jellemzően145/82/75, Beállt érték- 3 éve jellemzően-128/70/58. KB 2 éve merevedési problémákkal küzdök, mára ez teljes mértékű lett. Úgy érzem, ezt a gyógyszerek okozzák. kÉRDÉSEM: A...
        Tisztelt doktornő! Visszatérő mellkasi panaszok miatt voltam kardiológia vizsgálaton. Elvagyok keseredve, 31 évesen 1 fokú mitrális regurg, 1-2 fokú tricusp insuff szerepel, valamint magasvérnyomás szívbetegség. Mik ennek a betegségnek a...
        Tisztelt Dr. NŐ Amikor orvoshoz kell mennem legyen az munkaalklalmassági vizsgálat vagy háziorvoshoz kell menni, mindig izgulok de fölleg vérnyomásmeréskor szó szerint félek hogy mennyi lesz az érték. És ezér magasat mérnek. Háziorvosom fel...