• Ingadozó vérnyomás gyógyszer mellett

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! 25 éves vagyok magas vérnyomás: szisztolés /140-150/ a diasztolés: normális sőt inkább alacsony /60-70/ Ezekre a panaszokra kaptam valsotens 80mg nevű gyógyszert amit pár napja szedek és reggel 110-120 között szokott most lenni, viszont délutánra felmegy megint 140 körülire a szisztolés!Reggel a gyógyszer szedése előtt mérem, szóval nem azért magas délután mert kimegy a hatása,ha egyáltalán létezik olyan!Szóval a kérdésem,hogy ez majd beáll idővel délutánra is vagy mi a teendő?Azt mondják időbe telik mire hat rendesen gyógyszer csak fura,h reggel már jó délután meg nem!A másik kérdésem pedig az, hogy milyen hátrányokkal jár,hogy ilyen fiatalon gyógyszert kell szednem?Patikus ismerősöm mondta, hogy azért rossz mert 35 évesen már többfajtát kell szedjek,h normális legyen, ez igaz vagy csak "vészmadár" :)?Szóval milyen hatása lesz a jövőben /szervi vagy akármilyen/ , kell aggodnom vagy nyugodjak meg?? És valaha meg lehet próbálni majd elhagyni a gyógyszert /persze biztonságosan felügyelet mellett? Válaszával megtisztel amit előre is köszönök!

        WEBBeteg szakértő válasza a magas vérnyomás témában

        Kedves kérdező! Az ilyen típusú gyógyszereknél általában több hét szükséges, hogy beálljon a teljes hatás. Valóban előfordulhat, hogy most már élete végéig gyógyszert kell szednie, és később elégtelen lesz ez az egy szer, de ezt előre nehéz megjósolni. Lehet, hogy első körben érdemes lett volna csak életmód-változtatást próbálni. Ez mindenesetre sohasem késő, rendszeres testmozgás, az optimális testsúly elérése, dohányzás abbahagyása, megfelelő étrend segíthet csökkenteni a vérnyomást. Bár felröppentek hírek az angiotenzin-receptor blokkolók (mint a valsotens) bizonyos hosszú távú káros hatásairól, nagy klinikai vizsgálatok adatainak feldolgozása alapján ezt megcáfolták, így jelen tudásunk szerint ez a gyógyszer biztonságos hosszú távon is.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. december 02., 18:12; Megválaszolva: 2011. december 05., 20:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés