• Terheléses EKG eredményére mit tanácsol?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktornő! A leletem: Terheléses EKG:protokoll: BRUCE. Max. terh.: 10 MET. Max. fr:186 /min.(94%). Min.RR: 155/88 Hgmm. Max. RR: 209/66 Hgmm. Megszakítás oka:cél frecventia elérése. Vélemény:Egészséges szintű fizikai terhelhetőség. Ischaemias EKG eltérés vagy panasz nem jelentkezett, mely kóros keringésre utalna. Hyperkinetikus reactio. JAV:fokozatosan felépített fizikai tréning, sportolás a dekondicionáltság és a stressz kezelésére. Klinikai dg: Közepes depressziós epizód. Akeringési rendszer egyéb és nem meghatározott rendellenességei. Magasvérnyomás betegség (elsődleges) 23 éves vagyok több vizsgálaton voltam heves szívdobogás és több tünet miatt... rivotril 0.5 és cipralexet szedem és csökkentek a tünetek de nem az igazi. Ön szerint ki lehet ebből lábalni testmozgással úgy hogy ne legyen szükség vérnyomás csökkentőre?? és hogy mi lehet a probléma?

        WEBBeteg szakértő válasza a magas vérnyomás, edzetlenség témában

        Kedves kérdező! Elég magas a terhelésen elért vérnyomás, szóval mindenképpen óvatosan kellene a sportot kezelni, a véleményben leírt fokozatosan felépített fizikai tréningen van a hangsúly. Nem tudom, van-e túlsúlya, az optimális testsúly elérése is segíthet a vérnyomás csökkentésében, figyeljen oda az étrendre is. Jó lenne tudni, kizártak-e egyéb, magas vérnyomást okozó betegségeket (hormoneltérések, vesebetegség), gondolom szívultrahang történt a terheléses vizsgálat előtt. Ha minden negatív, akkor tényleg lassan, fokozatosan emelve a terhelést lehetne elkezdeni a testmozgást, inkább a dinamikus sportokat részesítve előnyben (pl. kezdetben tempós séta, kocogás, kerékpár, úszás, de a súlyzózás, kondizás kerülendő, mert hirtelen megemeli a vérnyomást). Ha ezen túl is (pár hónap múlva) magasak maradnak az értékek, akkor viszont gyógyszert kell szedni.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. november 28., 16:52; Megválaszolva: 2011. november 30., 23:22

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés