• Donor

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr Úr/Nő! Az a kérdésem lenne,hogy B típusú CLL leukémiám van.A kezelő orvosom azt mondta,hogy csontvelő transzplantáció szükséges.Elvégezték a HLA vérvizsgálatot,de sajnos egyik testvérem sem jó donornak.Júniustól fenn vagyok a nemzetközi donor listán.Az a kérdésem,hogy kb mennyi idő alatt szoktak megfelelő donort találni,és mindenképp kell a csontvelő transzplantáció?Ha nem kapnák csontvelőt,akkor mi történne?Előre is köszönöm a válaszát! Ica

        Dr. Váróczy László PhD válasza a leukémia témában

        Kedves Ica! Teljesen változó, hogy mennyi idő alatt sikerül donort találni, ez leginkább szerencse kérdése. A mai korszerű számítógépes nyilvántartásnak és a nemzeti csontvelőbankok jó kapcsolatának köszönhetően általában ma már "csak" 2-4 hónapot vesz igénybe a keresés. Mivel Ön még igen fiatal, mindenképp célszerű volna a transzplantációt elvégezni, mert ez az egyetlen terápiás módszer, mellyel teljesen kigyógyulhat a betegségéből.


        Dr. Váróczy László PhD
        belgyógyász-hematológus

        Dr. Váróczy László PhD
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. szeptember 30., 14:12; Megválaszolva: 2011. október 09., 21:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés