• B-sejtes lymphoma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tiszteletem ! 3 éve, a homlokomon nőtt egy meggy nagyságú dudor,mely a hámréteg alatt volt található . Ambulláns műtéttel eltávolították ( nem sikerűlt épben az eltávolítás ) A szövettan B-sejtes lymphomát diagnosztizált . Kb. fél évre rá ismét kiújjúlt,és vele egy időben a kulcs csontom alatt is nőt egy borsó nagyságú csomó. Akkor csak a kulcs csontomnál lévő csomót távolították el,hogy a szövettan eredményét összehasonlítsák. Az eltávolítás,itt sem történt épben . Szövettani eredmény : A látottak alapján a cutan indolens B-sejt lymphoma bizonyítotnak tekinthető. A besorolása problematikus,mivel azonban az infiltrátumban atipusos topográfiával atípusos bcl-6 pozitív sejtek mutathatók ki, ezért cutan follicuralis B-sejt lyphomának minősítjük a folyamatot. A vérkép,röngen,uh-vizsgálat,ct : negatív ,a szervezetem tiszta . Ismét ,kb.fél év múlva a tavalyi ( kulcs csontom alatt ) visszanőt egy csomó,de mostmár fél dió nagyságú lett. A vérkép,uh-ct lép-máj ,ismét negatív . Bár az uh-megnagyobodott nyirokcsomókat mutatott,de azt mondták az nem gond. Vettek szövetmintát ,mely megeggyezik a tavalyival,azzal a különdbséggel,hogy,már érinti a nyirokcsomó régióját. Az előzetes megbeszélések alapján,kemó-sugár terápia javasolt ! A hematológián a Prof. Asszony ezt írta Diagnózis megnevezése : C8570 A non-Hodgkin lymphoma egyébb meghatározott típusa 95913 Malignus lymphoma ,non Hodgkin ,k.m.n ( C85.9 ) Kérdéseim : Van e más alternatíva,a kemó-sugár kezelésen kívűl ( ezeket nem szeretném vállalni ) ?Ha nem vállalom,mik az esélyeim a gyógyulásra ? Ha vállalom,mennyi az esélyem, a teljes gyógyulásra ?Mi az alapja ennek a betegségnek,mitől alakúl ki ? Mennyire súlyos az állapotom ? Válaszát előre köszönöm ! Maradok tisztelettel : Erika

        Dr. Molnár Anna válasza a lymphoma témában

        Kedves Kérdező! A szövettani vizsgálat önmagában nem elegendő a betegség (limfóma) stádium besorolásához, a kiterjedés megítélése céljából képalkotó (PET-CT),csontvelővizsgálat is szükséges, ennek az ismeretében lehet a gyógyulás esélyét megmondani. Az Ön betegsége nemzetközi protokoll alapján kemo/citosztatikum ill. sugárkezeléssel gyógyítható, ahogyan az Önt gondozó hematológus tanácsolta!


        Dr. Molnár Anna
        gyermekgyógyász

        Dr. Molnár Anna
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. május 29., 19:18; Megválaszolva: 2011. június 02., 08:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés