Mit tegyek?

Kb. novemberben kialakult egy felső légúti fertőzés nálam ami elég hosszadalmas lefolyású volt.Ezzel egy időben feltűnt egy kis nyirokcsomó a nyakamon ami azóta is meg van, nem nőtt talán még kisebb lett valamivel.Voltam orvosnál elküldtek Nyaki UH-ra meg Cytologiai vizsgálatra. A nyaki uh lelet: Bo-on az m. scm kp. harmadának dorsalis széle mellett 5 mm-es norm. szerkezetű nyirokcsomó helyezkedik el. Mielőtt a cytologiai véleményt közölném meg kell említenem hogy 12 éves koromban volt egy Hotchkins lymphomám amiből sikeresen kigyógyultam. A cytologiai vélemény a következő. A kép reaktív nyirokcsomó megnagyobbodás mellett szol elsősorban. Az anamnézis ismeretében azonban a nyirokcsomó eltávolítását, lymphoma bizonyítására, vagy kizárására feltétlenül indokoltá teszi. Hámeredetű áttéti malignitásra utaló sejteket nem leltünk. Mikroszkópos leírás: Igen alacsony sejtszámmal, de összecsapzódott, közepes méretű, mérsékelten megnagyobbodott maggal bíró lymphoid sejt populáció is megjelenik. Mindehhez igen kifejezett vaskulari proliferatio is társul. KJ Diagnózis: Malignitás biztonsággal nem kizárható. C3 Azt hallottam hogy az ilyesmit nem nagyon szabad bolygatni mármint a műtétre gondolok. Mit tegyek?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Anna válasza limfóma témában

Kedves Kérdező!

A felső légúti hurut kapcsán "megjelenő", majd visszábbhúzódó nyirokcsomók általában nem kórosak, így dolgozik az immunrednszerünk. Nyakon az 1 cm (10mm) -nél nagyobb nyirokcsomók érdemelnek fokozott figyelmet!

Önnek, miután a kórtörténete miatt citológiai vizsgálatot kértek, és ekkor bár inkább "reaktívnak" azaz gyulladásosnak találták a kivett elemeket, de egyértelműen nem tudták kizárni a "malignitást" azaz rosszindulatúságot, javasolt az érintett nyirokcsomó kivétele!

Ha eltávolítják az adott nyirokcsomót/kat semmilyen rosszindulatú betegséget nem indítanak el, viszont egyértelmű diagnózishoz jutnak!

Kérdés: 2011. február 24., 12:01; Megválaszolva: 2011. február 27., 18:21
Kérdések és válaszok: Vérképzőszervi daganatok (leukémia, limfóma)
Labor lelet értékelése
Labor lelet plusz egyéb kérdés
Tisztelt Doktornő! A háziorvos a koleszterint említete, hogy az egy kicsit magas, de nem számottevő. 5,35 (<5,20) Esetleg fogyasszak kevésbé...
Plazmaadás
Lehet-e vérhigító (Fraxiparine) ...
labor lelet