Non-hodgkin limfóma

Tisztelt Doktornő/Úr! Páromnál (23 éves férfi) non hodgkin limfómát állapítottak meg. Kb. 3 hónapja észlelt egy csomót a hónaljában ezért orvoshoz fordult, elküldték laborra, RTG-re, uhangra, cyt. vizsgálatot végeztek és minden negatív volt, az észlelt csomón kívül semmi más tünete nem volt (nincs) , de a csomót már 3 hete eltávolították, és elküldték további szövettani vizsgálatra ahol megállapították, hogy non hodgkin limfóma, most pedig továbbküldték a csomót, hogy tipizálják. Az lenne a kérdésem, hogy Ön szerint menni esélye van a gyógyulásra, és hogy az jó jel e, hogy nincs semmilyen tünete és minden előző vizsgálat negatív volt. Aggódom érte, remélem tud valami biztatót mondani...Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Váróczy László PhD válasza limfóma témában

Tisztelt Érdeklődő!

A non-Hodgkin lymphomáknak számos altípusa létezik, így esélyekről is csak akkor lehet nyilatkozni, ha tudjuk, hogy melyikkel állunk szemben, azaz kész van a tipizálás eredménye. Az mindenesetre jó jel, hogy a párjának nincsenek általános tünetei (pl. láz, fogyás) illetve az eddigi vizsgálatok eredményei alapján más lokalizációban nem jelent meg tumor.

Kérdés: 2011. február 22., 19:21; Megválaszolva: 2011. február 26., 19:49
Kérdések és válaszok: Vérképzőszervi daganatok (leukémia, limfóma)
Labor lelet értékelése
Labor lelet plusz egyéb kérdés
Tisztelt Doktornő! A háziorvos a koleszterint említete, hogy az egy kicsit magas, de nem számottevő. 5,35 (<5,20) Esetleg fogyasszak kevésbé...
Plazmaadás
Lehet-e vérhigító (Fraxiparine) ...
labor lelet