• Elkerülhetetlen volt e?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Szakértő! Feleségem jobb oldali parotis duzzanatával és enyhe jobb szemen észlelt ödémával került kórházba. 10 évvel ezelőtti kórelőzmények miatt az állkapocs alatt alig tapintható nyirokcsomóból biopszia történt, ami B-sejtes non-Hodking lymphomát igazolt. (fallikuláris, Ki-67 30-40%) Hat ciklus R+CIOP kezelést kapott, amit a negyedik után nagyon rosszul tolerált, hasmenés, hányás, kevés étel, 15-18kg súlycsökkenés, plusz C famata fertőzés. Ct vizsgálat mindenre negatív lett és a hatodik kezelést követően gyógyultan engedték haza. Negyedik napon intenzív osztályra kellett vinnem, ahol tokszikus vastagbélgyulladásban meghalt. Elkerülhető lett volna ez a szomorú haláleset? Szívesen rendelkezésre bocsájtom a kezeléseket megelőző vérképeket. Várom tisztelettel válaszát.

        Dr. Váróczy László PhD válasza a limfóma témában

        Tisztelt Érdeklődő! Megértem a Felesége halála miatt érzett fájdalmát, de arra nem vállalkoznék, hogy ítéletet mondjak a kezelőorvos kollégákról, ennyi adatból, még ha Ön mellékelné is az összes laboreredményt, ez lehetetlen és meglehetősen etikátlan volna, úgy, hogy nem ismerem a másik fél álláspontját. Úgy gondolom, ez nem is célja ennek a fórumnak. Általánosságban annyit mondhatok: a lymphoma kemoterápiás kezelés nélkül egy potenciálisan halálos, rosszindulatú daganatos betegség, de sajnos a kezelésnek is lehetnek komoly szövődményei, melyről a kezelőorvosnak még a legelején fel kell viágosítani a beteget.


        Dr. Váróczy László PhD
        belgyógyász-hematológus

        Dr. Váróczy László PhD
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. augusztus 16., 17:45; Megválaszolva: 2010. augusztus 17., 16:32

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés