• Krónikus leukémiám lehet?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr. Úr!
         
        32 éves férfi vagyok, hosszan (évek óta fenn álló) húzódó tünetektől szenvedek és többszöri kivizsgálások után sem ismerem az okokat, illetve tüneteim sem múlnak. A hosszú évek alatt többször fel is hagytam az eredménytelen kivizsgálásokkal, bele fáradtam. Most viszont olvastam egy cikket honlapjukon a leukémiáról (Dr. Lengyel Csongor és Dr. Vróczy László) és tüneteim ijesztően hasonlóak a krónikus leukémia tüneteihez.
         
        Tünetek kezdetének ideje 2003 ősz: megfázásos, influenzás, lázas állapot 2-3 napig.
         
        2 hét után sem múló, állandósult tünetek:
        Nagyfokú fáradtág, levertség, álmosság
        Változó, de folyamatosan meglévő hőemelkedés: 37,2-37,7
        Alvás mennyiségétől független kialvatlanság érzése
        Viszketés érzés egész testen, fürdés után fokozottan
        Fáradt, könnyező szemek, fényérzékenység
        Végbélnyílás időnkénti berepedése (véres széklet)
        Éjszakai vizelési inger (akár 2x-3x is WC-re kellett menni)
        Térdízületi fájdalmak (térd)
        Izomfájdalom
        Gyenge szédülés, illumináltság érzet
        Koncentráció-képesség csökkenése
         
        Jelenleg is fennálló (állandó) tünetek:
        Ólmos fáradtág, levertség, álmosság
        koncentrációzavar, illumináltság érzet
        alvás mennyiségétől független kialvatlanság érzése, nagyon nehéz ébredés
        szellemi és fizikai gyengeség
        hasi telségérzet, változó étvágytalanság
        deréktáji (derék alatti) csont fájdalom
        térdízületi fájdalmak
        izomfájdalom
        bőr felületén megjelenő pontszerű bevérzések.
         
        Egyéb tudnivalók:     
        Allergia (pollen, por)
        Jobb heréről ciszta eltávolítása
        2 amalgám fogtömés
        1 db. tetoválás
         
        Eddig elvégzett évekkel ezelőtti vizsgálatok (negatív eredménnyel):
        TBC (erős reakció a jelzőoltásra, gyógyszeres kezelés - isonicid)
        Koponya CT
        Hasi ultrahang
        Végbél vizsgálatok (colonoscopia, anuscopia) szerint a véres széklet anus eredetű
        EKG
        Labor vérvizsgálat
        Pszichológiai vizsgálat
         
        Természetesen nem azt várom most Öntől, hogy megerősítse, vagy cáfolja félelmeimet. Csak annyit kérek, hogy mondja meg hová és/vagy kihez fordulhatnék egy olyan célzott kivizsgálásra amiből minden kétséget kizáróan kideríthető, hogy leukémia okozza-e a tüneteimet vagy sem.
         
        Segítségét előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a leukaemia témában

        Tisztelt Érdeklődő!

        Fiatal kora és a laborleletek negativitása miatt nem tartom túlságosan valószínűnek, hogy Önnek krónikus leukémiája van. A tartós hőemelkedés, ízületi és izomfájdalmak bennem inkább immunológiai megbetegedés, esetleg krónikus fertőzés gyanúját veti fel. Javaslom, hogy e két szakma specialistáját keresse fel.



        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-05-10 20:23:02; Megválaszolva: 2010. május 10., 20:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés