Néhány 1-, 5 cm-es nyirokcsomó a tüdőben már rákot jelent-e?

Kb. 32 éve dohányzom, és édesanyámnál kiderült, hogy áttétes tüdőrákja van (ő is dohányzott, illetve anyai nagyapámnak gégerákja volt) . 4 napja nem dohányzom, elmentem egy mellkas rtg-re, CT-vizsgálat is volt, + hasi UH. A vizsgálat eredménye a következő: A subpleuralis területeken az intersticium megvastagodása miatt a secunder lobulusok határai jobban ábrázolódnak, egyéb eltérés a tüdőparenchymában nem látható. Az aorta-pulmonalis ablakban néhány 10-15 mm nagyságú lgl. Hasi UH: epehólyag kőmentes. Epeúttágulat nincs. Máj, lép normál nagyságú, szabályos szerkezetű. Pankreas, hasi aorta, vesék eltérést nem mutatnak. Hólyag ép. Prostata nem nagyobb. Jav: pulm. co. + évente mellkas rtg Tisztelettel kérdezem, hogy milyen betegség állhat ennek a megnagyobbodott nyirokcsomóknak a hátterében? Lehet, hogy én is rákos vagyok?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza nyirokcsomó témában

Tisztelt Kérdező!

Ekkora nyirokcsomó dohányosnál nem ritkaság és nem utal betegségre. A tüdőben nincs daganatra gyanús elváltozás. Továbbra se dohányozzon és járjon évente mellkas röntgenre.

Kérdés: 2011. január 03., 20:12; Megválaszolva: 2011. január 06., 20:22
Kérdések és válaszok: Légzőszervi megbetegedések
Folyékony szappan belélegzése
mellkasi és hát fájdalom
Mellkas CT
CT lelet értelmezése
Tisztelt Doktornő! Az alábbi CT lelet értelmezésében szeretném a segítségét kérni! Coronária ct- re küldtek és a látótérbe került...
Tüdő CT Dr. HANGONYI...
Kedves Főorvosnő! Az alábbi CT lelet eredményéről érdeklődnék Öntől,/ jó indulatú tüdő daganat,aggódom,-véletlenül vették észre....