• Mit tilos enni tüdőgyulladáskor?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr/Nő!

        Tüdőgyulladásomra, melyet csak a röntgen mutatott ki (tüneteim borzongás és köhögés voltak) Sumamed250, Leflokin500 és Rhesolont kaptam.Egy napja szedem.Közel 40 évesen még sosem voltam beteg.Olyan sokként ért az ügyeleten, hogy nem is igen tudtam kérdezni. Azt mondták nem szabadna tejet, sajtot, répát és édességet enni. Eddig főleg mézes teát és gyümölcslevet ittam. Anyósom hússal tömne, de nem megy le a torkomon.Kefirt, joghurtot, főzelékeket kívánok. Miután már 3 napja nem ettem és aludtam a köhögéstől, főleg a tápláló napi 1 l tej hiányzik.Kedvencem a Cappy Ice Fruit narancsos-grapefruitos. Állítólag azt sem szabadna?

        Lactiv Acutet is kaptam. Az csak a beleket védi? A hüvely flóráját nem? Ennyi antibiotikum mellett arra milyen készítményt ajánl kiszáradt ajkakra, de bő folyásra?   

        Válasza sűrgős lenne!

        Köszönettel:gnezsuzsa

         

        WEBBeteg szakértő válasza a tüdőgyulladás témában

        Kedves Zsuzsa!

        Mindenképp fogyasszon probiotikumot az antibiotikumok mellé. A bő folyásra Gynoflor hüvelytablettát javaslok. Az étrend könnyű és vegyes legyen, pl. sovány hús, főzelék, levesek, stb. az egyszerű szénhidrátokat, ezen belül a mézet, gyümölcslevet, édességet kerülje.


        Kérdés: 2010-02-02 10:10:16; Megválaszolva: 2010. február 02., 10:10

      • Kérdések és válaszok a témakörben: