Szúró tüdő levegővételkor

Tisztelt Doktor Úr/Nő!

 

Azzal a problémával fordulok Önhöz, hogyv tegnapm óta levegő vételkor tompa szúró fájdalmat érzek a tüdőmben, Ennek mi lehet az oka? Forduljak orvoshoz? Megfázási tüneteim nincsenek.

Köszönettel egy 22 éves nő.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza szúró fájdalom témában

Tisztelt Kérdező!

A mellkasi szúró fájdalomnak nagyon sok oka lehet. Az egészen ártalmatlan tompa szúró fájdalomtól, melyet egy mélyebb belégzést követően a" tüdőbe szorult" levegő okozhat, a mellhártyát érintő gyulladás, embólia, szívinfarktus és tüdőgyulladás is kiválthat és fenntarthat. Ezt csak egy pár leírt mondatra alapozva nem lehet pontosan diagnosztizálni. Ha nincsenek megfázásos tünetei és 22 éves, nem érzi magát betegnek, láztalan, nem köhög, akkor lehet csak csak egy izomfájdalom, megerőltetés következménye és nincs különösebb jelentősége. El fog múlni. De ha fokozódik és nehezebben kapja a levegőt akkor érdemes elmenni orvoshoz aki megvizsgálva meg tudja mondani, hogy van-e valami kóros elváltozása. Én azt javaslom várjon még és ha nem múlik el, vagy hirtelen kellemetlenné válnának panaszai akkor forduljon orvoshoz.Üdvözlettel: Dr. Brugós László

WEBBeteg szakértő
WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2009. július 15., 16:38; Megválaszolva: 2009. július 15., 16:38
Kérdések és válaszok: Légzőszervi megbetegedések
Mellkasi fájdalom
Tisztelt Doktor Úr/Nő! A héten Szerdától fáj a fejem, rosszul érzem magam, fáradékony vagyok. Szombattól köhögök és folyik az orrom. Tegnap...
Baloldali szúró fájdalom
Üdvözlöm! Napok óta baloldalt a bordám alatt elviselhetetlen szúró fájdalmat érzek. Olyan érzéshez tudnám hasonlítani mint amikor...
Szúró fájdalom a bal mell...
Tisztelt doktorúr, doktornő! Kb egy hete meglehetősen éles, szúró fájdalom jelentkezik a bal mellem alatt (néha a mell oldalán és alkalmanként a...
Aorta tágulat
Tisztelt Doktor Úr/Nő! A férjem 47 éves, nem dohányzó, normális vérnyomású, ám kissé túlsúlyos. Fekvő helyzetben évek óta köhécsel, és...