Epekő gyógyszeres feloldása

Tisztelt Doktor úr!

Ultrahangos vizsgálat két epekövet (8 és 6 mm) mutatott ki. Nem régi kövek, 3 éve még biztos nem volt.Panaszt nem okoznak. Szeretné a műtétet elkerülni, hallottam, hogy gyógyszeresen is fel lehet oldani epekövet. Milyen szakrendeléshez kell fordulni ez ügyben? Válaszát előre is köszönöm

Üdvözlettel

Molnár István

 

WEBBeteg szakértő válasza epekő témában

Kedves Molnár István!

Voltak próbálkozások a gyógyszeres epekő-oldásra, azonban nagyon hosszú (6 hónapos) , drága és nem elég effektív volt a kezelés. Sikeres esetben is az esetek nagy részében 1-2 éven belül ismét kőképződést észleltek, így a gyógyszeres kőoldás, mint terápiás lehetőség, nincs benne a jelenlegi szakmai protokollban. Epekövesség esetén az epehólyag motilitása, kiürülése sérült, ez a folyamat kezdő tényezője, így a kőeltávolítás illetve feloldás nem megfelelő módja a betegség gyógyításának.

Üdvözlettel: Dr. Plósz János, gasztroenterológus

Dr. Plósz János, gasztroenterológus
Kérdés: 2009. július 06., 00:53; Megválaszolva: 2009. július 06., 00:53
Kérdések és válaszok: Légzőszervi megbetegedések
Állandó légszomj
Üdvözlöm! Olyan problémám lenne, hogy kb. lassan 2,5 hete nem tudok mély levegőt venni, folyamatos légszomjjal küzdök egész nap. 98' óta...
Mellkas rtg lelet
Tisztelt Doktornő! Basalioma+laphámrák arcról való eltávolítás után, elküldtek mellkas röntgenre, mivel a szövettan rossz indulatú kategóriába...
Azbeszt kitettség
Ismerősömnek segítettem épület bontáskor. Körülbelül 30 m2-nyi régi palatőt vertünk szét kalapáccsal, kis darabokra, majd söpörtük össze és...
1 éve köhögök, több orvos látott
Tisztelt Doktornő! Lassan 1 éve köhögök, első 2 hónap száraz, majd október óta produktív. Reggel rengeteg slejmet köhögök fel, illetve...
Tüdő gombás betegsége
Tisztelt Doktor Nő! Feleségem tavaly novemberétől kemoterápiás kezelésben részesül. (B sejtes limfóma betegség) . Állapota ekkoriban már kritikus...