Hilus kiszélesedését érképlet okozza. Veszélyes?

Mit jelent pontosan, hogy a bal oldali hilus kiszélesedését érképlet okozza? Ez okoz valamilyen komolyabb problémát?
A doktornő azt mondta, a laborvizsgálat (nagy rutin) eredménye után, hogy nincs gond, Kevesebbet stresszeljek, meg a koleszterin szintemre kell odafigyelni.
 
Ez szerepelt az ambuláns kezelőlapomon:
 
Vélemény javaslat:
SEF kiemelt
PA 2009.06.11.: szabályos ívű rekeszek, lat. sinusok szabadok, csúcsok tiszták, infiltratum nem található. B.o. hilus kissé szélesebb.
 
PA 2009.06.24. B.o. hilus kiszélesedését érképlet okozza
Labor: 2009.06.22. Fvs: 6, 48, Hgb: 159, We: 4 CRP: 0, 5.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza tüdőröntgen témában

Tisztelt Kérdező!

A tüdőszűrőn készült ernyőképszűrő felvételén a bal hilusát ítélték meg szélesebbnek és ezért beidézték, hogy tovább vizsgálják. A két mellkas felvétele, ami ezt követően készült, az orvos megállapította, hogy a hilusi kiszélesedést érképlet okozza, vagyis nem nyirokcsomó, vagy más tüdő elváltozás, ezért a kiemelés indokolt volt, de nincs tüdőbetegsége, hanem a normális hilusi érek radiológiai képe okozza a kiszélesedést. Tessék minden évben továbbra is tüdőszűrőre járni, ha elmúlt 40 éves, és ha dohányzik hagyja abba. A jelen orvosi leletek alapján tüdeje egészséges.

 Üdvözlettel: Dr. Brugós László

WEBBeteg szakértő
WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2009. június 26., 22:34; Megválaszolva: 2009. június 26., 22:34
Kérdések és válaszok: Légzőszervi megbetegedések
Tűdőröntgen értékelése!
Mit jelenthet ha a tüdő bal hílusa szélesebb, a jobb hílus alsó pólusa is tömöttebb amelyből kötegek húzódnak a rekesz és a laterális mellkas...
Aorta tágulat
Tisztelt Doktor Úr/Nő! A férjem 47 éves, nem dohányzó, normális vérnyomású, ám kissé túlsúlyos. Fekvő helyzetben évek óta köhécsel, és...
Röntgen lelet eredménye
Tisztelt Doktor nő! Mellkas röntgen leletemmel kapcsolatban szeretnék kérdezni Öntől.2019-ben semmi probléma nem volt.2020-ban a leletem hasonló volt...
Mitől tér vissza ugató köhögés?
Üdvözlöm! Fiam 13 éves lesz januárban. 1 évvel ezelőtt, tavaly szeptemberben kezdődtek a panaszai, erős migrénnel majd ugató köhögéssel. Láza...
Mi lehet ez? 3.
Köszönöm az eddigi válaszokat! Azóta a nátha elmúlt. Napi szinten 3-4 erősebb köhögésem még van ilyenkor nem mindig jön fel váladék és nem is...