Tüdőszűrés eredménye miatt kivizsgálást javasoltak

Voltam tüdőszűrésen, és az eredményem nem negatív, semmit nem tudok, csak annyit h tüdőgondozói kivizsgálás javasolt "mk. lat. sinus" miatt. Mire számíthatok? Panaszom semmi, csak általános kivizsgálás miatt voltam ott, rendszeresen sportolok (küzdősport) , jó az állóképességem, bírom a terhelést, nem köhögök, sose volt panaszom. Kis allergiám lehet h van!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza tüdőszűrő témában

Tisztelt Kérdező!

Ha mindkét (mk) lateralis sinus miatt kell kivizsgálni akkor az nagyjából azt jelenti, hogy valamikor lezajlott valamilyen mellhártya gyulladás és a sinusok kitapadtak, vagy leragadtak. De az is lehet, hogy még ennél is kisebb a baj, vagy nincs is semmilyen baj, főleg, hogy mondja, hogy Önnek semmi baja nincs, bírja a terhelést, nem köhög. Az allergia ilyen radiológiai eltérést nem okozhat. Ha majd közlik Önnel, hogy mi is a gond akkor kérdezzen ismételten és akkor többet tudok mindani.

Üdvözlettel: Dr. Brugós László

WEBBeteg szakértő
WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2009. június 15., 16:38; Megválaszolva: 2009. június 15., 16:38
Kérdések és válaszok: Légzőszervi megbetegedések
Sóterápia Covid után
Lelet eredmény
Mellkasröntgen lelet értelmezése
Diszkrét tüdőgyulladás DAB
Légzésnehézség
Tisztelt Doktornő, 7. éve egyáltalán nem dohányzom. 