• Oldalban érzett fájdalom - Mitől lehet?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Pár napja furcsán fáj a bal oldalam. Kb. a bordáimtól indul, majdnem elölről és hátrafelé húzódik a hátam felé enyhén lefelé. Leginkább üléskor érzem, akkor mindig, és ha levegőt veszek, akkor még jobban belenyilall. Ha nem ülök, akkor csak lehajolásnál fordul elő. Se tapintani, se látni nem lehet semmit. Valami izom lenne? Megfázás? Vagy valami komolyabb?

        WEBBeteg szakértő válasza a mellhártya témában

        Tudom, hogy tapintatlan hölgyektől a koruk felől érdeklődni, de ez azért lenne fontos, mert ha Ön 30 év körüli, akkor nem biztos, hogy a gerincét kéne röntgenezni, de ha még fogamzásgátlót is szed, akkor nem ártana egy labor és egy mellkas felvétel, ami kizárná a tüdőnek valamilyen gyulladását, annak ellenére, hogy maga a tüdő nem fáj, csak a mellhártya.

        Ha viszont 50 feletti, akkor inkább a gerinc, vagy epehólyag okozhat ilyen jellegű fájdalmakat, ami mozgásra fokozódik.

        Mindenképpen javasolnám laborok,  egy mellkas felvétel, hasi UH és gerinc röntgen elvégzését. De az sem baj, ha megvizsgálja a háziorvos és eleve kizár egy pár olyan dolgot, amit én lehet, hogy helytelenül feltételezek. Nem steroid gyulladáscsökkentőre (Catfalm, Diclofenac, Flugalin, Aflamin stb.) ha mérséklődik, akkor inkább izületi vázizom probléma.

        Tisztelettel:  Dr. Brugós László pulmonológus


        WEBBeteg Szerkesztőség
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-09-11 14:56:08; Megválaszolva: 2011. augusztus 05., 12:22

      • Kérdések és válaszok a témakörben: